redakce Prima FRESH

Vývar s vaječným svítkem

Moje hodnocení
14x

Klasická záležitost, kterou naše babičky připravovaly často, dnes už nicméně málokdy vídaná. Vaječný svítek je delikátní zavářkou, která se hodí nejen do vývarů, ale i do krémových polévek.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. V mléce rozšlehejte vejce, lehce osolte a postupně zašlehávejte tolik mouky, aby vzniklo těsto o něco hustší než na palačinky.
  2. Směs vlijte do máslem vymazaného pekáčku nebo na plech a pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut, až svítek zezlátne. Pak ho nakrájejte na kostičky nebo proužky a podávejte k polévce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty