Vývar s vaječným svítkem
Zdroj: Marek Kučera
Vývar s vaječným svítkem
Zdroj:
Marek Kučera
Klasická záležitost, kterou naše babičky připravovaly často, dnes už nicméně málokdy vídaná. Vaječný svítek je delikátní zavářkou, která se hodí nejen do vývarů, ale i do krémových polévek.
Postup přípravy
-
V mléce rozšlehejte vejce, lehce osolte a postupně zašlehávejte tolik mouky, aby vzniklo těsto o něco hustší než na palačinky.
-
Směs vlijte do máslem vymazaného pekáčku nebo na plech a pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut, až svítek zezlátne. Pak ho nakrájejte na kostičky nebo proužky a podávejte k polévce.
Vývar s vaječným svítkem 2
Zdroj: Marek Kučera
Vývar s vaječným svítkem 2
Zdroj:
Marek Kučera