Suroviny
- celé kuře (naporcované )
- mletý zázvor špetka
- římský kmín špetka
- kurkuma špetka
- máslo
- citron 1 ks
- lilek (větší ) 1/2 ks
- olivový olej
- česnek 2 celé stroužky
- kuskus 1 a 1/2 hrnku
- zakysaná smetana
- koriandr (čerstvý )
- černý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Nejprve naporcujte kuře na menší kousky, ty pak osolte a okořeňte směsí mletého zázvoru, římského kmínu, kurkumy a pepře.
- Takto připravené maso dejte do pekáče, poklaďte kousky másla, přidejte rozkrojený citron, trochu podlijte vodou a dejte péct na 170 °C nejprve pod pokličkou asi 40 minut a pak pod grilem, dokud kuře nezezlátne, občas maso přelijte výpekem či vodou.
- Mezitím připravte přílohu.
- Polovinu většího lilku nakrájejte na malé kostičky, osolte a zprudka orestujte na olivovém oleji, ve kterém předem smažte 2 celé stroužky česneku, které olej krásně ovoní a ochutí.
- Česnek po smažení vyndejte a vyhoďte. Kuskus zalijte vařící vodou a nechte změknout, osolte, můžete přidat trochu másla.
- Do takto připraveného kuskusu zamíchejte orestovaný lilek, pokapejte trochou zakysané smetany a posypejte čerstvým koriandrem.