Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Voňavé kuře s rozinkami a piniovými semínky

4 porce
do 1 hodiny
Voňavé kuře s rozinkami a pinovými semínky
Voňavé kuře s rozinkami a pinovými semínky Autor: profimedia.cz
Zkuste nedělní pečené kuře trochu jinak. Rozinky a pinie dodají masu nevšední šmrnc, společně s rajčaty a vínem vytvoří nebesky dobrou omáčku.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Naporcujte kuře na čtvrtky, osolte je a opepřete a na pánvi s rozehřátým olejem je orestujte do zlatohněda.
  2. Vyndejte kuře z pánve a dejte stranou. V oleji s výpečky orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, potom přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a rozdrcený česnek. Na mírném ohni duste asi 5 minut.
  3. Vložte zpátky opečené kousky kuřete. Přidejte bobkový list, rozinky a piniová semínka. Zalijte sklenkou vína a dosolte podle chuti.
  4. Do pánve přilijte asi 250 ml horké vody a na mírném ohni vařte nepřikryté asi 45 minut. Čas od času se ujistěte, že je v pánvi stále nějaká tekutina, případně trochu přilijte, aby se kuře nepřipálilo. Kousky masa také průběžně otáčejte, aby se rovnoměrně provařily. Servírujte horké s rýží, kuskusem nebo chlebovými plackami.
Reklama

Voňavé kuře s rozinkami a pinovými semínky  Foto:

Voňavé kuře s rozinkami a piniovými semínky, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama