Voňavé kuře s rozinkami a pinovými semínky
Zdroj: profimedia.cz
Voňavé kuře s rozinkami a pinovými semínky
Zdroj:
profimedia.cz
Moje hodnocení
20x
Zkuste nedělní pečené kuře trochu jinak. Rozinky a pinie dodají masu nevšední šmrnc, společně s rajčaty a vínem vytvoří nebesky dobrou omáčku.
4 porce
60 minut
Suroviny
celé kuře
1 ks
Cibule
1 ks
zralá rajčata
3 ks
rozinky
80 g
piniová semínka
30 g
Česnek
2 stroužky
Bobkový list
bílé vino
Olivový olej
Sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup přípravy
Naporcujte kuře na čtvrtky, osolte je a opepřete a na pánvi s rozehřátým olejem je orestujte do zlatohněda.
Vyndejte kuře z pánve a dejte stranou. V oleji s výpečky orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, potom přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a rozdrcený česnek. Na mírném ohni duste asi 5 minut.
Vložte zpátky opečené kousky kuřete. Přidejte bobkový list, rozinky a piniová semínka. Zalijte sklenkou vína a dosolte podle chuti.
Do pánve přilijte asi 250 ml horké vody a na mírném ohni vařte nepřikryté asi 45 minut. Čas od času se ujistěte, že je v pánvi stále nějaká tekutina, případně trochu přilijte, aby se kuře nepřipálilo. Kousky masa také průběžně otáčejte, aby se rovnoměrně provařily. Servírujte horké s rýží, kuskusem nebo chlebovými plackami.