Suroviny
- kozí sýr (na gril (např. Bon Lait)) 2 balení
- olivový olej 2 lžíce
- cibule (žlutá ) 1 ks
- česnek 2 stroužky
- zázvor 1/2 palce
- červená curry pasta 3 lžíce
- cuketa (malá ) 2 ks
- kešu 120 g
- rajčatová passata 200 g
- kokosové mléko 400 g
- limetka 1 ks
Postup přípravy
- Nejprve si na jedné lžíci olivového oleje osmažte na kostičky nakrájený kozí sýr na gril. Až bude zlatý a křupavý, dejte jej stranou na talířek s ubrouskem k odsátí zbytku tuku.
- Na pánev dejte zbylou lžíci olivového oleje, cibuli nakrájenou nadrobno, prolisovaný česnek a nastrouhaný očištěný zázvor. Vše restujte, dokud cibule nezesklovatí, neměla by mít ještě hnědou barvu.
- Poté přimíchejte kari pastu a přisypejte cukety nakrájené na tenká půlkolečka. Vše společně restujte zhruba 5 minut za občasného míchání.
- Mezitím si připravte v mixéru omáčku. Rozmixujte společně kešu oříšky s rajčatovou passatou, následně přilijte kokosové mléko, dokud nevznikne hladká jednotná omáčka.
- Kešu omáčku přidejte do pánve, zasypejte kostkami sýru a společně vše 5 minut provařte na mírném ohni.
- Kari dochuťte šťávou z limety a podávejte s basmati rýží nebo quinoou. Na talíři vše dozdobte nasekaným koriandrem a praženými kešu oříšky.
Voňavé kari s kešu a kozím sýrem 2 Zdroj: se souhlasem Bon Lait