Voňavé kari s kešu a kozím sýrem

Moje hodnocení
4x

Je nám jasné, že kari znáte v mnoha podobách – s masem, ale i bez. Co kdybyste si ho ale tentokrát připravili s nevšední ingrediencí? Kozím sýrem! Stačí aby byl vhodný na gril, tím pádem bude mít o něco pevnější strukturu. Do chladných dnů naprosto ideální pokrm!

4 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Na ozdobu

  • čerstvý koriandr, pražené kešu oříšky

Postup přípravy

  1. Nejprve si na jedné lžíci olivového oleje osmažte na kostičky nakrájený kozí sýr na gril. Až bude zlatý a křupavý, dejte jej stranou na talířek s ubrouskem k odsátí zbytku tuku.
  2. Na pánev dejte zbylou lžíci olivového oleje, cibuli nakrájenou nadrobno, prolisovaný česnek a nastrouhaný očištěný zázvor. Vše restujte, dokud cibule nezesklovatí, neměla by mít ještě hnědou barvu.
  3. Poté přimíchejte kari pastu a přisypejte cukety nakrájené na tenká půlkolečka. Vše společně restujte zhruba 5 minut za občasného míchání.
  4. Mezitím si připravte v mixéru omáčku. Rozmixujte společně kešu oříšky s rajčatovou passatou, následně přilijte kokosové mléko, dokud nevznikne hladká jednotná omáčka.
  5. Kešu omáčku přidejte do pánve, zasypejte kostkami sýru a společně vše 5 minut provařte na mírném ohni.
  6. Kari dochuťte šťávou z limety a podávejte s basmati rýží nebo quinoou. Na talíři vše dozdobte nasekaným koriandrem a praženými kešu oříšky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty