Voňavé kakaové sušenky

Moje hodnocení
2x

Sušenky se sice hodí především ke kávě a na svačinu, ale když je hezky nazdobíte, můžou s přehledem doplnit váš repertoár vánočního cukroví. Třeba tyto kakaové sušenky jsou toho zářným příkladem. Při jejich pečení navíc můžete vyzkoušet různé druhy mouky, které jste doposud možná ani v kuchyni neměli.

1 porce
30 minut

Suroviny

  • mandlová mouka 100 g
  • celozrnná instantní ovesná mouka (např. Probio) 100 g
  • rýžových mouka hladká (např. Probio) 50 g
  • kypřicí prášek 2 lžičky
  • bílý jogurt (třtinový cukr) 50 g
  • kakao 2 lžíce
  • máslo 90 g
  • sůl (smetana) 50 ml
  • sůl (vejce) 1 ks

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny smíchejte dohromady, nechte cca půl hodinky odpočinout a potom z těsta tvarujte kuličky.
  2. Ty dejte na plech vyložený pečicím papírem a opatrně stlačte. Třeba lžičkou.
  3. Pečte cca 10 minut na 180 °C. Po vychladnutí zdobte bílkovou polevou.

TIPY:

  • Místo kakaa můžete dát do těsta skořici.
  • Sušenky lze dozdobit také čokoládou nebo před pečením doplnit třeba ořechem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty