Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Višňové tiramisu

6–8 porcí
do 1 hodiny
Višňové tiramisu
Spouštím video za 5s.
Klasické tiramisu jistě znáte. Zkuste ale přidat višně, tento dezert skvěle doplní!
Reklama

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Připravte si hezkou porcelánovou nebo skleněnou nádobu nejlépe s obdélníkovým dnem a dostatečnou výškou.
  2. Slijte višně a nechte je okapat v cedníku. Pokud nejsou vypeckované, vypeckujte je. Rum uschovejte ve sklenici.
  3. V míse rozmíchejte kysanou smetanu s cukrem a lehce metličkou vmíchejte mascarpone. Nakonec přidejte ušlehanou smetanu.
  4. Do ploché misky dejte kávu a rum z višní dle chuti. Postupně jeden po druhém smočte z obou stran v kávě s rumem piškoty a pokládejte je vedle sebe na dno připravené nádoby, tak abyste vyložili její dno zhruba polovinou piškotů. Zbylé budou na druhé patro.
  5. Na vrstvu piškotů v nádobě natřete polovinu krému, tak aby krém byl rovnoměrně rozetřený. Neroztírejte krém až k okrajům misky, nechávejte boky tiramisu „neomítnuté“.
  6. Vrstvu krému posázejte višněmi – musí být dobře okapané. Pak pokračujte zbytkem piškotů, které opět namočíte v kávě s rumem a ně v další vrstvě rozetřete zbylý krém.
  7. Tiramisu dejte na noc do chladničky, aby mohlo dobře ztuhnout a chutě se proležely. Před podáváním poprašte přes sítko kakaem a nechte ho ještě chvíli zvlhnout.
Reklama

Višňové tiramisu Foto:

Karolína Kamberská Foto:

Karolína Kamberská                                                                            Foto: Karolína, domácí kuchařka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama