Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vepřové maso se soba nudlemi
Lahůdka pro milovníky asijské kuchyně. K tomuto receptu je potřeba více ingrediencí, ale odměnou vám bude dokonalá a voňavá večeře.
nad 2 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- čerstvý zázvor 45 g
- citrónová tráva 45 g
- Česnek 4 stroužky
- Cibule 1 ks
- rybí omáčka 15 ml
- hnedý cukr 100 g
- Sójová omáčka 15 ml
- ústřicová omáčka 100 ml
- chilli paprička (nemusí být) 1 ks
- koření pěti vůní 5 g
- Sezamový olej 5 ml
- Badyán 4 hvězdičky
- kuřecí vývar 750 ml
- vepřová krkovice 1,5 kg
- limetové listy 6 ks
- soba nudle 1 balení
- sezónní zelenina podle vašeho výběru, na tenké plátky
- bok choy
- jarní cibulka nebo koriandr na ozdobení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Marináda: Do mixéru dejte polovinu nastrouhaného zázvoru, polovinu citronové trávy, česnek, nakrájenou cibuli, rybí omáčku, cukr, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, chilli, koření pěti vůní a sezamový olej. Směs mixujte do hladka. Směsí přelijte maso a nechte ho alespoň hodinu marinovat, raději však přes noc.
- Maso: Maso dejte do zapékací mísy. Přidejte anýz a přilijte 250ml vývaru. Přikryjte těsnou pokličkou nebo alobalem a v troubě předehřáté na 160 °C pečte 2-2½ hodiny, dokud nebude maso měkké. Asi v polovině pečení maso obraťte.
- Nudle a zelenina: Rozehřejte zbývající vývar s limetovými listy a zbytkem zázvoru. Na mírném ohni vařte 10 minut. Přidejte nudle a vařte podle návodu na obalu. Než budou nudle uvěřené, přidejte zeleninu, bok choy a na mírném ohni vařte 3-5 minut, až budou nudle „al dente“.
- Podávání: Maso nakrájejte na tenké plátky. Nudle a zeleninu dejte do servírovacích misek nebo talířů a navrch položte plátky masa. Pokapejte šťávou z masa. Hned podávejte, ozdobené jarní cibulkou nebo koriandrem.
Vepřové maso se soba nudlemi foto: isifa.com