Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vepřové maso se soba nudlemi

4 porce
nad 2 hodiny
Vepřové maso se soba nudlemi
Vepřové maso se soba nudlemi Autor: isifa.com
Lahůdka pro milovníky asijské kuchyně. K tomuto receptu je potřeba více ingrediencí, ale odměnou vám bude dokonalá a voňavá večeře.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Marináda: Do mixéru dejte polovinu nastrouhaného zázvoru, polovinu citronové trávy, česnek, nakrájenou cibuli, rybí omáčku, cukr, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, chilli, koření pěti vůní a sezamový olej. Směs mixujte do hladka. Směsí přelijte maso a nechte ho alespoň hodinu marinovat, raději však přes noc.
  2. Maso: Maso dejte do zapékací mísy. Přidejte anýz a přilijte 250ml vývaru. Přikryjte těsnou pokličkou nebo alobalem a v troubě předehřáté na 160 °C pečte 2-2½ hodiny, dokud nebude maso měkké. Asi v polovině pečení maso obraťte.
  3. Nudle a zelenina: Rozehřejte zbývající vývar s limetovými listy a zbytkem zázvoru. Na mírném ohni vařte 10 minut. Přidejte nudle a vařte podle návodu na obalu. Než budou nudle uvěřené, přidejte zeleninu, bok choy a na mírném ohni vařte 3-5 minut, až budou nudle „al dente“.

  4. Podávání: Maso nakrájejte na tenké plátky. Nudle a zeleninu dejte do servírovacích misek nebo talířů a navrch položte plátky masa. Pokapejte šťávou z masa. Hned podávejte, ozdobené jarní cibulkou nebo koriandrem.
Reklama

Vepřové maso se soba nudlemi Foto:

Vepřové maso se soba nudlemi                                                                 foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama