Velikonoční mini mazance s rumovými rozinkami
Zdroj: PROBIO
Velikonoční mini mazance s rumovými rozinkami
Zdroj:
PROBIO
Postup přípravy
-
Droždí rozdrobte do mističky. Přidejte lžičku cukru a promíchejte. Ohřejte mléko a trochu přilejte k droždí. Přidejte ještě lžičku mouky a vidličkou rozmíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
-
Ve zbylém mléce nechte rozehřát máslo.
-
Ve větší míse smíchejte mouky s cukrem, muškátovým oříškem, solí a rozinkami.
-
Do mísy s moukou přidejte kvásek, přilijte mléko s máslem a rozšlehané žloutky. Zpracujte těsto a nechte hodinu kynout pod utěrkou.
-
Těsto vyklopte na pracovní plochu a propracujte. Rozdělte na 5 kousků. Z každého uválejte pěkné bochánky. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Nahoře nařízněte ostrým nožem křížky. Nechte kynout 20 minut.
-
Po vykynutí bochánky potřete rozšlehaným vejcem a posypejte plátky mandlí.
-
Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte dozlatova asi 25 minut.
Velikonoční mini mazance s rumovými rozinkami 2
Zdroj: PROBIO
Velikonoční mini mazance s rumovými rozinkami 2
Zdroj:
PROBIO