Suroviny
- vejce 4 ks
- pecorino 1 hrst strouhaného
- pažitka 1 hrst nakrájené
- anglická slanina (osmažená dokřupava a rozdrobená na kousky) 4 plátky
- sůl dle chuti
- čerstvě namletý pepř dle chuti
Postup přípravy
- Vejce pečlivě oddělte, bílky dejte do zcela čisté mísy a žloutky do čtyřech malých misek. Plech vyložte papírem na pečení a troubu předehřejte na 200 °C.
- Bílky ušlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Opatrně do něj zatřete nastrouhaný sýr, pažitku a slaninu.
- Na plech dejte čtyři hromádky ochuceného sněhu a obrácenou lžící udělejte uprostřed každé hromádky důlek. Vložte do trouby a hnízdečka pečte asi 3 minuty, až sníh zpevní.
- Plech opatrně vysuňte z trouby a do důlků v hnízdech nechte sklouznout žloutky. Vraťte je do trouby asi na 2 až 3 minuty, až i žloutek trochu zpevní. Je-li třeba, osolte (sýr bývá dost slaný) a opepřete.