návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Veganské škubánky se zelím

4 porce
do 1,5 hodiny
Veganské škubánky se zelím
Autor: kuchařka A co teda jíš? Veganské škubánky se zelím
Bramborové škubánky s červeným zelím a osmaženou slaninkou jsou výborné jídlo, kterého se nemusíte vzdát ani jako vegan. Stačí uzeninu zaměnit za osmažené uzené tofu a zaručujeme, že rozdílu si ani nevšimnete.
Reklama
Reklama

Postup

Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a dejte vařit do osolené vody (mělo by jí být akorát tolik, aby byly brambory ponořené). Jakmile jsou uvařené do poloměkka (trvá to cca 10 minut), odstavte hrnec z plotny a polovinu vody slijte. Brambory zasypte moukou a obráceným koncem vařečky do nich udělejte několik šťouchů tak, aby byla vidět voda na dně. Zakryjte pokličkou, vraťte na plotnu a nechte 20 minut propařit na nejnižší teplotu.

 

 

Propařené brambory rozšťouchejte a prohněťte vařečkou. Jakmile směs získá správnou konzistenci (odlepuje se od stran hrnce), vytvarujte z ní pomocí dvou lžic jednotlivé škubánky. Až trochu vychladnou a ztuhnou, opečte je na oleji dozlatova.

 

 

Zelí rozkrájejte na čtvrtky, vyřízněte z nich košťál a zbytek nakrájejte na jemné proužky. Jablíčko pokrájejte na kostičky a větší rozinky nasekejte.

 

 

Ve velkém hrnci nechte na oleji zesklovatět cibulku a přidejte k ní zbytek ingrediencí, tedy zelí, jablko, rozinky a všechna ostatní dochucovadla. Podlijte půlkou hrnku vody, teplotu stáhněte na minimum a nechte dusit pod pokličkou přibližně 50 minut doměkka. Nakonec dolaďte sladkost či kyselost dle osobních preferencí.

 

 

Tofu a cibulku nakrájejte na mini kostičky a osmahněte na dostatečném množství oleje dokřupava.

 

 

Škubánky nakonec servírujte na červeném zelí, posypané křupavým tofu s cibulkou a dozdobené snítkou čerstvého rozmarýnu.

Reklama

A co teda jíš? Foto: A co teda jíš?

Linda Müllerová

Zapomeňte na to, že hrát si s jídlem se nemá. Ať už jste vegan, nebo ne, tahle kuchařka vás bude zkrátka bavit! Od jahodových knedlíků až po japonské sushi, celkem 70 vymazlených receptů vás bude inspirovat svou rozmanitostí a jejich minimalistický design si zamilujete.

Kromě toho, že jsou všechny lahůdky čistě veganské, spousta z nich obstojí i v bezlepkovém či dietním jídelníčku. Kuchařka A co teda jíš? navazuje na stejnojmenný blog, který si záhy po svém vzniku získal srdce tisíců čtenářů a byl mimo jiné oceněn porotou v soutěži Food Blog Roku.

Vydalo nakladatelství Došel karamel.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama