návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Ukrajinská zelňačka

Hodnoceno: 0x
10-12 porcí
do 1 hodiny
Ukrajinská zelňačka
Autor: Marek Kučera Ukrajinská zelňačka
Co do útěšného pocitu jak v žaludku, tak na duši nemá zelňačka konkurenci. Vyzkoušejte tuhle extra výživnou ukrajinskou verzi.

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Osmažte na něm slaninu dohněda, pak ji vyjměte a nechte stranou. Do oleje přidejte celer a cibuli a smažte je asi 5 minut, až cibule začne zlátnout.
  2. Přidejte mrkev, brambory, vývar a vodu. Uveďte do varu, snižte příkon a mírným varem vařte 15 minut. Přidejte zelí, polovinu vyškvařené slaniny, fazole i s nálevem a 1 bobkový list a vařte ještě 10 minut, až budou brambory měkké. Polévku dochuťte a podávejte ji se zbylou slaninou a čerstvým křupavým chlebem.

PRIMA TIP: Do ukrajinské zelňačky můžete přidat i kroupy (lépe předem uvařené) nebo hrst dobře propláchnuté quinoy, stačí na posledních 10 minut.

Ukrajinská zelňačka  Foto: Ukrajinská zelňačka , Foto: Marek Kučera

Související témata: Ruská kuchyně