návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Tvarohové knedlíky s jahodami

Hodnoceno: 0x
25–30 knedlíčků porcí
do 30 minut
Tvarohové knedlíky s jahodami
Autor: KitchenStory.cz Tvarohové knedlíky s jahodami
Tento typ receptů můžete v průběhu roku vždy upravit podle toho, co je zrovna na zahrádce k dispozici. Ať už to budou jahody, meruňky, borůvky nebo třeba švestky.

U tvarohových knedlíků se většinou používá tvrdý tvaroh, který se na knedlíčky strouhá a pak se polévá rozpuštěným máslem. Protentokrát ale vyzkoušejte zázrak v podobě jahodového přelivu.

Suroviny (25–30 knedlíčků porcí)

Jahodový přeliv:

Postup

  1. Pokud máte doma robot, určitě ho využijte na přípravu těsta, dost vám to ulehčí práci.
  2. Do mísy si dejte všechny ingredience potřebné na těsto. Polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, špetku soli, změklé máslo, tvaroh, vejce a kůru z jednoho citronu. Kůra z citronu být nemusí, ale těsto dostane svěží nádech. Vše dobře promíchejte a vytvořte si tak nelepkavé těsto.
  3. Při tvorbě knedlíčků raději použijte váleček na vyválení, aby těsto bylo rovnoměrně tlusté. Následně z těsta vykrajujte stejné kola, aby byly jeden jako druhý.
  4. Co knedlíček, to jahoda. Pokud nemáte jahody dostatečně zralé a sladké, použijte vanilkový cukr. Přidejte trošku ke každé jahodě a knedlíček zabalte.
  5. Vkládejte do vroucí vody a vařte cca 10 minut.
  6. V mixéru si mezitím rozmixujte vše potřebné na jahodový přeliv.

Tvarohové knedlíky s jahodami Foto:

Tvarohové knedlíky s jahodami Foto:

Tvarohové knedlíky s jahodami, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Mnoho dalších receptů z jahod najdete v našem novém časopisu Prima FRESH:

Prima FRESH léto 2015

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!