Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Prima FRESH
Pin it

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Tvarohová šarlota ze zbylého mazance s lesním ovocem

Tvarohová šarlota ze zbylého mazance s lesním ovocem

Tvarohová šarlota ze zbylého mazance s lesním ovocem Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD

  • Zavřít

Tvarohová šarlota ze zbylého mazance s lesním ovocem Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD

Moje hodnocení
9x

Šarlota je klasický recept vysoké gastronomie, kdy se v ohrádce z jemného pečiva nebo cukrářských piškotů ukrývá nějaký ten šťavnatý krém. Vypadá přímo královsky, ale na rozdíl od jiných moučníků je to konstrukce plná jemných a svěžích chutí, jak se na jaro sluší. Navíc – nic se už nepeče!

8 porcí
60 minut

Suroviny

  • lesní plody (mražené) 300 g
  • cukr krupice 110 g
  • kukuřičný škrob (maizena) 1 vrchovatá lžíce
  • citronová šťáva 7 lžic
  • pečivo (plátky mazance, asi 1/2 cm silné) 8 ks
  • želatina 6 plátků
  • žloutek (ze středně velkých vajec) 2 ks
  • pálenka 3 lžíce
  • citronová kůra (jemně nastrouhaná ) 1/2 lžičky
  • nízkotučný tvaroh 250 g
  • smetana ke šlehání 300 ml
  • pomerančová marmeláda 150 g
  • sůl 1 špetka

Nejlepší tipy na sladké velikonoční pečení

Postup přípravy

  1. Lesní ovoce svařte s 30 g cukru. Vmíchejte škrob a 4 lžíce citronové šťávy, promíchejte, nechte jednou přejít varem a nechte stranou.
  2. Kulatou mísu o objemu 1,5 l (asi 20 cm průměr) vyložte fólií. Plátky mazance potřete z jedné strany ovocným rozvarem a 6 z nich vyskládejte vedle sebe do mísy potřenou stranu dovnitř tak, aby k sobě přiléhaly. Zbylé plátky rozkrájejte a vyplňte jimi mezery.
  3. Želatinu namočte do studené vody. Na kastrol s mírně vroucí vodou postavte ohnivzdornou misku a prošlehejte v ní metlou žloutky, zbylý cukr, pálenku, citronovou kůru a špetku soli, až směs zhoustne. Vmíchejte k ní vymačkanou želatinu (dál už nevařte), nechte ji rozpustit a krém vychladnout.
  4. Do vaječného krému vmíchejte tvaroh a ovocný rozvar. Smetanu ušlehejte dotuha a jakmile začne tvarohová směs želírovat, zatřete do ní i šlehačku a vzniklý krém ihned přesuňte do připravené mísy vyložené plátky mazance. Uhlaďte a šarlotu nechte nejméně 4 hodiny v chladu.
  5. Před podáváním si ohřejte zavařeninu se zbylou citronovou šťávou a směs protřete sítkem. Pokud nějaké plátky mazance přečnívají přes okraj mísy, odkrojte je. Šarlotu vyklopte na podávací talíř, stáhněte z ní fólii, potřete rozehřátou zavařeninou a před porcováním nechte chvíli stát v chladu.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

Zdroj receptu

Prima FRESH

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky cukr sůl miska džem pečivo pálenka mazanec žloutek škrob piškot

Návrhy pro vás

Recepty

Jednoduché jahodové nanuky s tvarohem

Sladké

Mražený dort: Arašídově čokoládový hřích s Oreo sušenkami

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Recepty

Osvěžující melounové kostky s čokoládou

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

Recepty

Nevíte kam dřív skočit? Objevte nový způsob vaření s KFC

Recepty

Nachos se zeleninou a sýrem zapečené na ohni


Přečtěte si také

Gastro akce a food festivaly

Na zdraví! Velký přehled nejzajímavějších vinařských akcí v červnu 2023 lorem ipsum dolor sit amet lorem

Recepty

Jednoduché jahodové nanuky s tvarohem lorem ipsum dolor sit amet lorem

Novinky

Prima FRESH festival na Špilberku bude nabitý chutěmi, zážitky a zábavou lorem ipsum dolor sit amet lorem

Sladké

Mražený dort: Arašídově čokoládový hřích s Oreo sušenkami lorem ipsum dolor sit amet lorem

Novinky

Muž kritizoval mdlý oběd od své manželky. Na to, co pak udělala, nikdy nezapomene lorem ipsum dolor sit amet lorem

Grilování

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera lorem ipsum dolor sit amet lorem

Recepty

Osvěžující melounové kostky s čokoládou lorem ipsum dolor sit amet lorem

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Méně masa, více zeleniny: Zapojte ji chutně do každodenního jídelníčku lorem ipsum dolor sit amet lorem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Těstoviny

Jarní tarhoňa s brynzou, slaninou a pestem z medvědího česneku

Těstoviny

Pasta e Ceci: Italské těstoviny s cizrnou a pecorinem

Sladké

Mražený dort: Arašídově čokoládový hřích s Oreo sušenkami

Ovoce
5

Kouzlo okamžiku: Prosecco pěna & balzamiko jahody podle Pavla Berkyho

Sladké

Bramborové placky plněné tvarohem podle Zdeňka Pohlreicha

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

Maso

KOKO ve varu: Mango curry s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Zelenina

Bez masa: Pečené lilky s pohankou, rajčaty a parmezánem podle Kardamommy

Maso

Loudavé vaření: Vepřové plátky s pórkem a zakysanou smetanou z pomalého hrnce

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Snídaně
6

Domácí bulka s bylinkovým máslem, pečenou slaninou, vejcem, rajčetem a mladým špenátem

Vegetariánské

Jednoduchý cuketový quiche s rajčaty a balkánským sýrem

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Zelenina

Bez masa: Pečené lilky s pohankou, rajčaty a parmezánem podle Kardamommy

Vegetariánské

Jednoduchý cuketový quiche s rajčaty a balkánským sýrem

Ovoce
5

Kouzlo okamžiku: Prosecco pěna & balzamiko jahody podle Pavla Berkyho

Maso

KOKO ve varu: Mango curry s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Sladké

Obrácený pomerančový koláč – šťavnatý moučník se svěží chutí

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Recepty

Salát z černé čočky beluga a pečeného lilku s fetou

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

Přílohy

Perfektní Frijoles Refritos – Mexické smažené fazole

prima-cnn-news

Moskvu zasáhly bezpilotní letouny. Poškodily dvě obytné budovy, hlásí tamní úřady Šéf mostecké policie k tragédii: Podobným případům se předejít nedá, strážníků máme dost PŘEHLEDNĚ: Volební revoluce v Česku. Podívejte se, co by se mohlo v příštích letech změnit

prima-zeny

Komplikovaný vztah a nyní stěhování: Ivana Jirešová se loučí s čerstvě plnoletou dcerou Tenistka Lucka Šafářová podporuje děti ve sportu Petra Rosolová o výchově syna: Budu důsledná, manžela mi závidí všechny kamarádky

prima-zoom

Jak se vyhnout útoku žraloka? Vlci uženou jelena, vyhráno ale nemají. Podívejte se, jak je vytrestají ovčáčtí psi Vládli Mayům mimozemšťané? Zvláštní vyobrazení panovníka má ukazovat vesmírnou loď

prima-fresh

Na zdraví! Velký přehled nejzajímavějších vinařských akcí v červnu 2023 Jednoduché jahodové nanuky s tvarohem Prima FRESH festival na Špilberku bude nabitý chutěmi, zážitky a zábavou

prima-cool

Jak můžete snadno zabít Wolverinea? Potvrzeno: Tarantinův poslední film bude o pisálkovi z porno časopisu Nová Fantastická čtyřka odhalena: Konečně známe herce z dalšího filmu ze světa Avengers

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! PLAYBOY LOUNGE v newyorském stylu Thermes Marins de Saint Malo: Svěžest a pokožka bez otoků

lajk

Karlos Vémola promluvil o konci kariéry. Kdo by mohl být jeho posledním soupeřem? Česko čeká na příštím MS extrémně těžká skupina. Kterému týmu slíbily účast největší hvězdy NHL? OnlyFans modelka drsně kritizuje moderátora platformy Kick. Údajně diskriminuje sexy streamerky

prima-living

Jaké orchideje najdete v české přírodě? Krásně kvetou a jsou chráněné Z plsti upečete pizzu i dorty! Jak vytvořit měkké hračky připomínající oblíbená jídla? 7 překvapivě šikovných způsobů, jak používat tea tree olejíček. Vyzraje na klíště i na rýmu

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.