reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Trhaný chléb s čabajkovým salámem
Autor: Jak na velké věci Trhaný chléb s čabajkovým salámem

Trhaný chléb s čabajkovým salámem

Hodnoceno: 2x
Hledáte tip na silvestrovské občerstvení? Vyzkoušejte trhaný chléb! Ideální ke sdílení a navíc hodně variabilní. Můžete si ho naplnit různými slanými kombinacemi, které oslní leckterého strávníka.
nad 2 hodiny

reklama

reklama

Postup

  1. Jako první si připravte těsto, které potřebuje 90 minut kynout. Do misky vložte 3/4 mouky, cukr, droždí, sůl.
  2. Na sporák dejte zahřívat máslo a mléko. Když je celé máslo rozpuštěné, přilijte vlažnou vodu a promíchejte. Vlažnou směs přimíchejte k mouce a těsto dejte hníst do kuchyňského robotu.
  3. Postupně přidávejte vajíčka. Když je potřeba přidávejte postupně zbytek mouky. Množství potřebné mouky závisí na velikosti vajíček.
  4. Těsto nechte hníst cca 10 minut, dokud se neodlepuje od stěn misky. Na pomoučené desce z něho vypracujte bochník a nechte kynout v misce přikryté utěrkou cca 60–90 minut.
  5. Nakynuté těsto rozválejte na obdélník. Natřete kečupem nebo domácí rajčatovou omáčkou, kterou si vyrobte smícháním rajčatového pyré, koření, česneku a soli.
  6. Rozložte salám a posypte sýrem.
  7. Těsto překrájejte podélně na pásy s výškou cca 10 cm. Poklademe je na sebe do výšky a následně rozkrájejte na čtverečky.
  8. Ty vložte nastojato do malé formy na chleba. Přikryjte utěrkou a nechte kynout ještě cca 30 minut.
  9. Troubu předehřejte na 180 °C a pečte cca 40 minut dozlatova. Podávejte třeba se salátem.

reklama

reklama