Suroviny
- voda (teplá ) 60 ml
- máslo 4 lžíce
- mléko 80 ml
- vejce 2 ks
- sušené droždí 1 pytlíček
- hladká mouka 400 g
- cukr 1 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
Náplň
Postup přípravy
- Jako první si připravte těsto, které potřebuje 90 minut kynout. Do misky vložte 3/4 mouky, cukr, droždí, sůl.
- Na sporák dejte zahřívat máslo a mléko. Když je celé máslo rozpuštěné, přilijte vlažnou vodu a promíchejte. Vlažnou směs přimíchejte k mouce a těsto dejte hníst do kuchyňského robotu.
- Postupně přidávejte vajíčka. Když je potřeba přidávejte postupně zbytek mouky. Množství potřebné mouky závisí na velikosti vajíček.
- Těsto nechte hníst cca 10 minut, dokud se neodlepuje od stěn misky. Na pomoučené desce z něho vypracujte bochník a nechte kynout v misce přikryté utěrkou cca 60–90 minut.
- Nakynuté těsto rozválejte na obdélník. Natřete kečupem nebo domácí rajčatovou omáčkou, kterou si vyrobte smícháním rajčatového pyré, koření, česneku a soli.
- Rozložte salám a posypte sýrem.
- Těsto překrájejte podélně na pásy s výškou cca 10 cm. Poklademe je na sebe do výšky a následně rozkrájejte na čtverečky.
- Ty vložte nastojato do malé formy na chleba. Přikryjte utěrkou a nechte kynout ještě cca 30 minut.
- Troubu předehřejte na 180 °C a pečte cca 40 minut dozlatova. Podávejte třeba se salátem.