Suroviny
- kuřecí maso (kusy kuřete (paličky, křídla)) 1 kg
- rozmarýn (nasekaný) 1 snítka
- bobkový list 1 ks
- česnek (na plátky) 2 stroužky
- citronová šťáva z 1 citronu
- olivový olej 100 ml
- hladká mouka 130 g
- vejce (prošlehané) 3 ks
- řepkový olej (na smažení)
Postup přípravy
- V uzavíratelné misce smíchejte nasekaný rozmarýn s bobkovým listem, plátky česneku, citronovou šťávou a olivovým olejem.
- Přidejte kuřecí kousky a důkladně je v marinádě obalte. Misku uzavřete a maso nechte minimálně 1 hodinu marinovat v chladničce.
- Pečicí troubu předehřejte na 140 °C. Do středu trouby umístěte pečicí rošt s plechem, do kterého bude odkapávat přebytečný tuk.
- Ve velké pánvi nebo fritovacím hrnci rozehřejte vysokou vrstvu oleje na cca 150 °C. Naložené kousky masa obalte v mouce a následně v prošlehaných vejcích.
- Obalené kousky postupně smažte v rozpáleném oleji dozlatova přibližně 15 minut. Osmažené maso zbavte přebytečného oleje na papírové utěrce, poté ho přendejte na pečicí roš a udržujte v teple do podávání.
- Podávejte posypané vločkovou solí a s klínky citronu.