reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Thajské seafood kari se slávkami, citronovou trávou a thajskou bazalkou
Autor: archiv Prague mussel week Thajské seafood kari se slávkami, citronovou trávou a thajskou bazalkou

Thajské seafood kari se slávkami, citronovou trávou a thajskou bazalkou

Hodnoceno: 4x
Thajská kuchyně je jednou z nejoblíbenějších kuchyní na světě. Jídla jsou kreativní, pikantní, ale také velmi zdravá. A to i proto, že velmi často sázejí na čerstvé mořské plody. Za chutí Thajska samozřejmě nemusíte jen cestovat, díky tomuto receptu si ji vychutnáte i ve vlastní kuchyni. Recept vznikl při akci KU Young Chef pod taktovkou šéfkuchaře Zdeňka Křížka.
do 30 minut
4 porce

Ochutnejte pokrmy z čerstvých slávek od nejlepších šéfkuchařů

Loňský Prague mussel week ukázal Čechům, že mušle nejsou luxusem, ale dostupným, chutným a velmi zdravým jídlem, které si mohou vychutnat i u nás ve vnitrozemí. Úspěšný food festival se 21.–27. září představí se svým druhým ročníkem. Na zájemce čekají na webu festivalu praguemusselweek.cz vouchery na 1+1 porci mušlových delikates zdarma. Speciální menu se slávkami pro ně připraví kulinářské špičky v desítkách restaurací. 

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Nejprve připravte kari pastu. Semínka koriandru orestujte na sucho a rozdrťte v hmoždíři. Na tuku orestujte najemno nakrájenou šalotku, česnek, citronovou trávu a sladké chilli. Přidejte nastrouhaný palmový cukr, krevetovou pastu, důkladně promíchejte a zaprašte mletou kurkumou. Takto připravený základ důkladně promíchejte a podlijte rybí omáčkou a kokosovým mlékem. Lehce provařte 15 minut a poté důkladně vymixujte v jemnou kari pastu.
  2. Ve wok pánvi orestujte najemno nakrájenou citronovou trávu a překrájené stonky thajské bazalky. Přidejte předem připravenou kari pastu a lehce promíchejte. Přisypejte čerstvé slávky a podlijte kokosovým mlékem. Přiklopte pokličkou. Mušle provařte maximálně 4 minuty. Po uvaření mušle vyberte a přendejte do hlubokého talíře.
  3. Zbylou omáčku lehce svařte do krémové konzistence. Před konzumací přelijte mušle omáčkou, dozdobte snítky thajské bazalky. Chuť můžete zvýraznit čerstvě nasekanými chilli papričkami. Jako přílohu podávejte tapiokový chléb. 

reklama

Související témata: slávky , mušle , kari , Hlavní jídla , Thajská kuchyně