Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Teplý čočkový salát

4 porce
do 1 hodiny
Teplý čočkový salát
Teplý čočkový salát Autor: isifa.com
Saláty mají mnoho podob. Tento čočkový se podává ideálně teplý. Je doplněný jemnou máslovou dýní a šťavnatým řapíkatým celerem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200°C. Velký pekáč vymažte olejem, dejte do něj nakrájenou dýni, sůl a čerstvě namletý pepř. Přidejte skořici a dýni zakapejte polovinou oleje. Pečte 20 minut, nebo dokud dýně není měkká a zhnědlá, potom dejte stranou.
  2. Uvařte čočku, pokud nepoužijete konzervu. Propláchněte ji, nechte okapat a dejte stranou. Rozehřejte zbývající olej a orestujte na něm cibuli, česnek a celer, ochuťte citronovou šťávou a kůrou a vše přidejte do uvařené čočky. Vmíchejte petržel a mátu.
  3. Opatrně vmíchejte dýňové kostičky a přendejte do servírovací mísy. Posypte kousky feta sýru a podávejte se zeleným salátem.
  4. PRIMA TIP: Čočku vařte 15-20 minut, dokud není udělaná. Nezapomeňte, se snadno rozvaří.
Reklama

Teplý čočkový salát Foto: isifa.com

Teplý čočkový salát, Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama