Najděte si recept
Na co máte chuť?

Teplý čočkový salát
Saláty mají mnoho podob. Tento čočkový se podává ideálně teplý. Je doplněný jemnou máslovou dýní a šťavnatým řapíkatým celerem.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- máslová dýně 500 g
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- Skořice 1 rulička
- Olivový olej 1/4 hrnku
- čočka (nebo konzervovaná čočky 400 g) 250 g
- cibule, nahrubo nakrájená 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- řapíkatý celer, nasekaný 2 ks
- šťáva a kůra z 1 citronu
- nasekaná hladkolistá petržel 1/4 hrnku
- máta, najemno nasekaná 1 lžíce
- feta sýr 100 g
- zelený salát
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 200°C. Velký pekáč vymažte olejem, dejte do něj nakrájenou dýni, sůl a čerstvě namletý pepř. Přidejte skořici a dýni zakapejte polovinou oleje. Pečte 20 minut, nebo dokud dýně není měkká a zhnědlá, potom dejte stranou.
- Uvařte čočku, pokud nepoužijete konzervu. Propláchněte ji, nechte okapat a dejte stranou. Rozehřejte zbývající olej a orestujte na něm cibuli, česnek a celer, ochuťte citronovou šťávou a kůrou a vše přidejte do uvařené čočky. Vmíchejte petržel a mátu.
- Opatrně vmíchejte dýňové kostičky a přendejte do servírovací mísy. Posypte kousky feta sýru a podávejte se zeleným salátem.
- PRIMA TIP: Čočku vařte 15-20 minut, dokud není udělaná. Nezapomeňte, se snadno rozvaří.
Teplý čočkový salát, Foto: isifa.com