Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Taštičky z křehkého těsta s krůtím masem na pivě a blaťáckým zlatem

8 porcí
do 2 hodin
Taštičky z křehkého těsta s krůtím masem na pivě a blaťáckým zlatem
Spouštím video za 5s.
Ideální pohoštění na večírek, ale i chutná svačina na cesty. Taštičky plněné masem a sýrem jsou ale především dokonalý parťák k půlitru vychlazeného piva.
Reklama

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu v 18.10 na Primě!

Reklama

Postup

  1. MASO: V hrnci rozpalte olej na vysokou teplotu. Maso nakrájejte na větší kousky, dobře osolte, opepřete a dejte do hrnce – je potřeba, aby se na oleji ze všech stran dobře zatáhlo a mírně zbarvilo. Poté do hrnce přidejte na půlměsíčky nakrájenou cibuli a za občasného míchaní vše restujte asi další 3 minuty. Teplotu snižte a pokračujte, dokud cibule nezměkne a nechytne zlatavou barvu. Přidejte plátky česneku a ještě 2 minuty restujte. Přisypte papriku a ještě zhruba minutu pokračujte – paprika se hezky rozvoní.
  2. Zvyšte teplotu, přilijte pivo a počkejte, až se vypaří alkohol. Poté do hrnce přilijte trochu vývaru (aby maso bylo zakryté), hrnec zaklopte a maso duste, dokud nezměkne, tedy asi 60 minut. Podle potřeby v průběhu přilévejte vývar.
  3. Jakmile maso bude hotové, tak šťávu, ve které se dusilo, zredukujte podle potřeby. Masem se budou plnit taštičky, takže šťáva musí být chuťově výraznější a opravdu hustá. Nakonec maso ve šťávě natrhejte – dvěma vidličkami to jde skvěle. Podle potřeby dochuťte pár kapkami citronu.
  4. TAŠTIČKY: Troubu vyhřejte na 180 °C. Těsto vyválejte na tenký plát, můžete si při tom pomoci trochou mouky. Z těsta pomocí misky o průměru 8–10 cm vykrájejte tolik kulatých placek, kolik se vám povede (ideálně 8). Jde to jednoduše, stačí misku položit na těsto a kolem obvodu ji objet nožem.
  5. Do středu každé placky dejte trochu krůtího másla, navrch plátek sýra. Okraje těsta kolem náplně potřete rozšlehaným vejcem. Jednu část těsta pak přehněte přes náplň a vidličkou přimačkejte k druhé části těsta. Měl by vzniknout půlkruh.
  6. Taštičky přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a potřete zbylým vejcem. Do každé taštičky udělejte na povrchu 2–3 mini dírky nožem, ty zabrání tomu, aby při pečení praskaly. Taštičky pečte 10–12 minut, dokud nebudou hezky křupavé a upečené.
  7. DIP: Pažitku nasekejte najemno a v misce promíchejte se smetanou, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  8. SALSA: Rajčata a šalotky nakrájejte na malé kostičky, přidejte na nudličky nasekanou petrželku, vše promíchejte s olejem a dochuťte solí, pepřem, citronem a případně také medem.
  9. Taštičky dejte na velký talíř, přidejte misku s dipem, rajčatovou salsu a pusťte se do toho.
Reklama

Recept

Pikantní kuřecí empanadas  Foto:

Pikantní kuřecí empanadas

Jejich kořeny sahají do Španělska, ale empanadas se jedí po celé Jižní Americe. Každá země má svou oblíbenou variantu vylepšenou o hovězí maso, mořské plody nebo sýr....

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama