Suroviny
- ovesné sušenky 240 g
- rozpuštěné máslo 110 g
Pudink
- plnotučné mléko 750 ml
- kukuřičný škrob 50 g
- domácí vanilkový cukr 3 lžíce
- Žloutek 1 ks
- vanilkový lusk 1 ks
- ovoce, máta nebo mandlové lupínky na dozdobení dle chuti
Recept
Nepečené tartaletky s arašídovým máslem
Připravte si doma tyto fantastické tartaletky – nebudete potřebovat ani troubu! :)
Postup přípravy
- Předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 °C. Sušenky nalámejte a důkladně rozmixujte.
- Přilijte k nim máslo a ručně vypracujte „těsto“. Připraveným těstem, jehož konzistence připomíná hodně mokrý písek, vyplňte formičky na tartaletky s odnímatelným dnem.
- Vytvořte asi 1,5 cm okraje a těsto důkladně stlačte. Takto připravené formičky pečte 8 minut. Po vytažení z trouby nechte korpusky vystydnout.
- Poté si uvařte pudink. Nejdříve dejte vařit 550 ml mléka, do kterého přidejte vyškrábaná zrníčka z vanilkového lusku. Do 200 ml mléka, které si nechte bokem, vmíchejte kukuřičný škrob, žloutek a cukr. Vše metličkou vyšlehejte a přilijte do hrnce těsně předtím, než začne mléko s vanilkou vařit.
- Za stálého míchání vařte 3 minuty. Během této doby pudink pěkně zhoustne. Ještě horký pudink pak nalévejte do předpečených korpusků.
- Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pak dejte tartaletky minimálně na 3 hodiny vychladit do lednice. Před podáváním zdobte ovocem, mátou a mandličkami dle chuti.