Suroviny
- Máslo 150 g
- hnedý cukr 60 g
- vanilková pasta nebo extrakt 1/4 lžičky
- Vejce 120 g (cca 2 ks velikostní třídy L)
- polohrubá mouka 230 g
- Kypřicí prášek 1 lžička
- mletá skořice 1/2 lžičky
- kvalitní pecky z mléčné čokolády 200 g
- kvalitní pecky z hořké čokolády 25 g
Odkaz
Ty nejlepší recepty s čokoládou najdete v našem speciálu
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem nebo silikonovou podložkou. Elektrickým mixérem s plochým šlehačem na střední výkon smíchejte máslo s cukrem a vanilkovou pastou. Přidejte vejce a dobře promíchejte. Poté přisypte mouku, prášek do pečiva a skořici a znovu promíchejte. Nakonec přidejte čokoládové pecky (pokud by byly příliš velké, nahrubo je nasekejte) a míchejte, dokud se ingredience nespojí, ale nepřežeňte to, aby se pecky příliš nerozdrobily.
- Lžící nabírejte kopečky směsi a pokládejte na plech asi 2 cm od sebe. Dejte si záležet, aby všechny sušenky byly zhruba stejně velké, upečou se pak za stejnou dobu. Pečte 8–10 minut, poté je vyjměte z trouby, přesuňte na mřížku a nechte chladnout při pokojové teplotě. Uchovávejte v uzavíratelné nádobě při pokojové teplotě, vydrží vám tak až dva týdny.