Najděte si recept
Na co máte chuť?

Sušenky s arašídovým máslem
Sladká drobnost ke kávě nebo odpolednímu čaji vždy potěší. Místo obligátního kulatého tvaru vykrájejte libovolné kousky. A klidně přizvěte k pečení své ratolesti.
do 1 hodiny
45 ks porcí
Suroviny (45 ks porcí)
- máslo 95 g
- tmavý cukr 60 g
- cukr krupice 60 g
- křupavé arašídové máslo 90 g
- vejce 1 ks
- polohrubá mouka 125 g
- kypřicí prášek 1 špetka
- sůl 1 špetka
- nahrubo nasekané pecky mléčné čokolády 75 g
- mouka na pomoučení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Máslo vyšlehejte mixérem na střední výkon s oběma cukry, až se zcela rozpustí. Přidejte arašídové máslo, vejce, prosátou mouku s kypřicím práškem. Zlehka osolte a promíchejte dohladka. Přisypte čokoládové pecky, promíchejte a z těsta vytvořte bochánek. Zabalte jej do potravinářské fólie a uložte na 20–30 minut do lednice.
- Troubu předehřejte na 170 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Na lehce pomoučeném válu vyválejte těsto na plát vysoký 4 mm. Vykrajujte obdélníky 7 x 2 cm. Silikonovou stěrkou je nadzvedněte a položte na plech asi 1 cm od sebe. Pečte zhruba 7–8 minut. Nechte vychladnout. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží až 1 měsíc.
Čokoláda
Šéfkuchaři přezdívají Kirsten Tibballs australskou královnou čokolády, protože tuto oblíbenou surovinu dokáže upravit na mnoho různých způsobů, ale vždy překvapivě a lahodně. Kirsten provozuje v Austrálii školu pro domácí kuchaře, a tak umí každý krok podrobně vysvětlit a v momentě, kdy byste si rádi přípravu trochu zjednodušili, vás jemně navede na správný směr. V knize Čokoláda představuje dezerty jednoduché i komplikovanější, které s ní však lehce zvládnete. Dáte si čokoládovou pěnu, sušenky s kokosem a malinami, čokoládový koláč, brownies nebo třeba pralinky?
Vydalo nakladatelství Omega.
Vydalo nakladatelství Omega.