Suroviny
- máslo 95 g
- tmavý cukr 60 g
- cukr krupice 60 g
- arašídové máslo (křupavé ) 90 g
- vejce 1 ks
- polohrubá mouka 125 g
- mléčná čokoláda (nahrubo nasekané pecky mléčné čokolády) 75 g
- mouka (na pomoučení)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Máslo vyšlehejte mixérem na střední výkon s oběma cukry, až se zcela rozpustí. Přidejte arašídové máslo, vejce, prosátou mouku s kypřicím práškem. Zlehka osolte a promíchejte dohladka. Přisypte čokoládové pecky, promíchejte a z těsta vytvořte bochánek. Zabalte jej do potravinářské fólie a uložte na 20–30 minut do lednice.
- Troubu předehřejte na 170 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Na lehce pomoučeném válu vyválejte těsto na plát vysoký 4 mm. Vykrajujte obdélníky 7 x 2 cm. Silikonovou stěrkou je nadzvedněte a položte na plech asi 1 cm od sebe. Pečte zhruba 7–8 minut. Nechte vychladnout. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží až 1 měsíc.
Sušenky s arašídovým máslem Zdroj: kuchařka Čokoláda