Kirsten Tibballs

Sušenky s arašídovým máslem

Moje hodnocení
2x

Sladká drobnost ke kávě nebo odpolednímu čaji vždy potěší. Místo obligátního kulatého tvaru vykrájejte libovolné kousky. A klidně přizvěte k pečení své ratolesti.

1 porce
60 minut
americká

Suroviny

  • máslo 95 g
  • tmavý cukr 60 g
  • cukr krupice 60 g
  • křupavé arašídové máslo 90 g
  • vejce 1 ks
  • polohrubá mouka 125 g
  • kypřicí prášek 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • nahrubo nasekané pecky mléčné čokolády 75 g
  • mouka na pomoučení

Postup přípravy

  1. Máslo vyšlehejte mixérem na střední výkon s oběma cukry, až se zcela rozpustí. Přidejte arašídové máslo, vejce, prosátou mouku s kypřicím práškem. Zlehka osolte a promíchejte dohladka. Přisypte čokoládové pecky, promíchejte a z těsta vytvořte bochánek. Zabalte jej do potravinářské fólie a uložte na 20–30 minut do lednice.
  2. Troubu předehřejte na 170 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Na lehce pomoučeném válu vyválejte těsto na plát vysoký 4 mm. Vykrajujte obdélníky 7 x 2 cm. Silikonovou stěrkou je nadzvedněte a položte na plech asi 1 cm od sebe. Pečte zhruba 7–8 minut. Nechte vychladnout. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží až 1 měsíc.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kirsten Tibballs

Knihy Omega Kirsten Tibballs

Šéfkuchaři přezdívají Kirsten Tibballs australskou královnou čokolády, protože tuto oblíbenou surovinu dokáže upravit na mnoho různých způsobů, ale vždy překvapivě a lahodně. Kirsten provozuje v Austrálii školu pro domácí kuchaře, a tak umí každý krok podrobně vysvětlit a v momentě, kdy byste si rádi přípravu trochu zjednodušili, vás jemně navede na správný směr. V knize Čokoláda představuje dezerty jednoduché i komplikovanější, které s ní však lehce zvládnete. Dáte si čokoládovou pěnu, sušenky s kokosem a malinami, čokoládový koláč, brownies nebo třeba pralinky?

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty