Najděte si recept
Na co máte chuť?

Středomořské kuře
Pro tento recept je zásadní, abyste kuře nechali v marinádě alespoň přes noc. Díky tomu bude mít maso skvělou chuť a díky octu bude křehké. Jako příloha se nejlépe hodí kuskus.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
Na marinádu:
- rozdrcený česnek 4 stroužky
- sušené oregáno 1 lžička
- červený vinný ocet 1/2 hrnku
- Olivový olej 1/2 hrnku
- rozpůlené a vypeckované sušené švestky 1/2 hrnku
- sušené meruňky nakrájené na čtvrtky 1/2 hrnku
- zelené olivy 1/2 hrnku
- Kapary 1/4 hrnku
- Bobkový list 4 ks
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Ostatní ingredience:
- kuřecí prsíčka 8 ks
- hnedý cukr 1/2 hrnku
- bílé vino 1/2 hrnku
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Dobře promíchejte všechny ingredience na marinádu.
- Kuřecí prsíčka rozprostřete do zapékací mísy a přelijte marinádou. Přikryjte a dejte přes noc do lednice.
- Příští den předehřejte troubu na 180 °C. Vyndejte kuře z lednice, rovnoměrně je posypte cukrem a přelijte vínem.
- Pečte 30–40 minut nebo dokud nebude maso propečené. Podávejte s kuskusem a zeleným salátem.
Středomořské kuře, foto: Profimedia.cz