Suroviny
- sušené rozinky 100 g
- rum (tuzemský) 6 lžic
- hrubá krupice 3 vrchovaté lžíce
- cukr krupice 7 vrchovatých lžic
- prášek do pečiva 1 sáček
- vanilkový cukr 1 ks
- tučný tvaroh (raději v kostkách) 500 g
- máslo (rozpuštěné ) 60 g
- vejce (Vejce) 3 ks
- vlašské ořechy (vyloupané ) 100 g
- sušené rozinky naložené v rumu (a ořechy budou předem naložené v rumu))
- citronová šťáva (z půlky citronu)
- citronová kůra (z půlky citronu)
Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Všechny informace, videa a bonusové materiály k pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete ZDE!
Postup přípravy
- Rozinky si namočte do rumu alespoň dvě hodiny předem, aby pěkně nasákly.
- Před přípravou těsta si rozpalte troubu na 160°C (horkovzduch). V robotu rovnoměrně promíchejte krupici, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr.
- K této směsi přidejte tvaroh, prochladlé rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a kůru, rozklepněte do ní vejce a všechno dohladka promíchejte.
- Pak přidejte namočené rozinky a ořechy, posekané na větší kusy. Otevírací dortovou formu vymažte máslem, vysypejte strouhankou a vlijte do ní těsto.
- Dejte péct na 45 minut, troubu neotevírejte. Po 45 minutách bude koláč krásně zlatavý. Vyndejte ho z trouby, nechte vystydnout a teprve poté ho přendejte z formy na ozdobný talíř.