návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Srnčí ragú na víně se strouhaným perníkem

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
nad 2 hodiny
Srnčí ragú na víně se strouhaným perníkem
Autor: archiv Pražské řeznictví Srnčí ragú na víně se strouhaným perníkem
Právě teď je maso ze zvěřiny v nejlepší formě! Zkuste si připravit delikátní pomalu dušené ragú s kořenovou zeleninou, žampiony a červeným vínem. Nevšední chuť dodají povidla, brusinky a kořeněný nastrouhaný perník použitý k zahuštění.

Hledáte další recepty na zvěřinu? Tady jsou:

Článek

16 receptů na úpravu zvěřiny Foto:

16 receptů na úpravu zvěřiny

Využijte období, kdy je k mání ta nejčerstvější zvěřina, a dopřejte si výjimečný chuťový zážitek!

Suroviny (4–6 porce)

Postup

  1. Maso omyjte, očistěte, nakrájejte na kostky.
  2. Ve větším kastrole rozehřejte olej, zpěňte na něm nakrájenou cibuli, přidejte na kusy nakrájený celer, mrkev a vše zasypte cukrem. Jakmile začne karamelizovat, přidejte maso a krátce opečte ze všech stran.
  3. Zalijte citronovou šťávou, nastrouhejte citronovou kůru, přidejte koření, bobkové listy a tymián. Zalijte vývarem, červeným vínem a osolte. Duste pod pokličkou v troubě cca 2 hodiny na 200 °C.
  4. Zahustěte strouhaným perníkem. Dochuťte brusinkovou zavařeninou a povidly.
  5. Žampiony na másle osmažte, dochuťte solí, drceným kmínem a přidejte do omáčky.

Srnčí ragú na víně se strouhaným perníkem  Foto: Srnčí ragú na víně se strouhaným perníkem; foto: archiv Pražské řeznictví