Suroviny
- špaldová hladká mouka 100 g
- plnotučné mléko 200 ml
- vejce 1 ks
- květák 220 g
- červená cibule 1 ks
- žampiony (hnědé ) 250 g
- pesto (z medvědího česneku nebo hrst nasekaných listů) 3 lžíce
- lučina
- olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Nejdříve smíchejte mouku s mlékem a dobře vyšlehejte dohladka. Poté přidejte vejce, pesto z medvědího česneku a trochu soli. Nechte odležet.
- Květák rozkrájejte na malé růžičky a začněte opékat na oleji. Až začne květák hnědnout, přidejte najemno nakrájenou cibulku a nakonec na plátky nakrájené žampiony. Ochuťte solí a pepřem.
- Do rozpálené pánve vlijte těsto a udělejte palačinky, které poté potřete lučinou a naplňte je zeleninovou směsí.
PRIMA TIP: Pokud je to možné, preferujte lokální zeleninu. Sklízí se totiž až tehdy, kdy je opravdu zralá. Jakmile se něco dováží, trhá se to s předstihem. To nejčerstvější se zkrátka narodilo u nás.
Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.
Špaldová palačinka s medvědím česnekem plněná květákem a žampiony 2 Zdroj: Akademie kvality
Špaldová palačinka s medvědím česnekem plněná květákem a žampiony 3 Zdroj: Akademie kvality