Akademie kvality

Špaldová palačinka s medvědím česnekem plněná květákem a žampiony

Moje hodnocení
11x

Došla vám už „palačinková“ inspirace? Připravujete je ze stále stejného těsta, a dokonce už ani neobměňujete suroviny, které je dokonale dochutí? Nabízíme vám recept, v jehož základu je místo klasické pšeničné mouky stále oblíbenější špaldová a také pesto z medvědího česneku. Špalda je de facto druh pšenice, ale obsahuje více vlákniny. Díky tomu podporuje trávení. Nicméně naše palačinka není jenom „zdravá“, ale především chuťově zajímavá! Je totiž plná hnědých žampionů, květáku, cibulky a lučiny.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejdříve smíchejte mouku s mlékem a dobře vyšlehejte dohladka. Poté přidejte vejce, pesto z medvědího česneku a trochu soli. Nechte odležet.
  2. Květák rozkrájejte na malé růžičky a začněte opékat na oleji. Až začne květák hnědnout, přidejte najemno nakrájenou cibulku a nakonec na plátky nakrájené žampiony. Ochuťte solí a pepřem.
  3. Do rozpálené pánve vlijte těsto a udělejte palačinky, které poté potřete lučinou a naplňte je zeleninovou směsí.

PRIMA TIP: Pokud je to možné, preferujte lokální zeleninu. Sklízí se totiž až tehdy, kdy je opravdu zralá. Jakmile se něco dováží, trhá se to s předstihem. To nejčerstvější se zkrátka narodilo u nás.

Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty