návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Solené čokoládové cookies s karamelem

Hodnoceno: 0x
12 ks porcí
do 30 minut
Solené čokoládové cookies s karamelem
Autor: Cherries On Top Solené čokoládové cookies s karamelem
Představte si ty nejčokoládovější, nejsladší, nejbrowniesovatější a přitom nejkřupavější sušenky. Sníte jednu a všechny starosti se rázem vypaří. Tyhle sušenky jsou zkrátka lékem na bolavou duši. Což se v únoru, kdy zima už je dlouhá a jaro v nedohlednu, určitě hodí :)

Postup

  1. Vyložte si plechy pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Máslo rozpusťte na středním plamenu v kastrůlku. Odstavte a vmíchejte třtinový cukr. Přidejte vejce a spojte do jedné hmoty. Přidejte kakao, sůl a prášek do pečiva, vymíchejte dohladka. Přisypte mouku a vypracujte na lepivé těsto. Nakonec přidejte čokoládové kousky a zamíchejte.
  3. Na plech dělejte hromádky, na jednu sušenku použijte 1 lžíci těsta. Dávejte na plech maximálně 6 hromádek a daleko od sebe, aby se při pečení neslepily.
  4. Teď udělejte do každé hromádky důlek palcem a dejte do něj jeden čtvereček karamelové čokolády. Vezměte si z kastrůlku kuličku těsta velkou asi jako vlašský ořech a prsty ji vytvarujte do placky, v průměru asi o 3 centimetry větší, než je hromádka. Položte placku na hromádku s čokoládou a prsty přitiskněte tak, abyste zakryli celou hromádku a nikde nic nevykukovalo zespod. Nakonec každou sušenku osolte asi špetkou soli.
  5. Pečte ve vyhřáté troubě 10–15 minut.

Solené čokoládové cookies s karamelem  Foto: Cherries On Top

Solené čokoládové cookies s karamelem  Foto: Cherries On Top

Solené čokoládové cookies s karamelem. Foto: Cherries On Top

 

cherries on top

Třešinka na dortu...

Bára K. je autorkou relativně mladého blogu CherriesOnTop.blogspot.com. Vášeň pro pečení ji chytla už ve dvanácti letech, kdy se bez bázně vrhla na pečení vánočního cukroví, a o pár let později začala psát svůj první blog.

Nyní se jako osmnáctiletá věnuje pečení na zakázku, fotografování a hudbě, studuje klavír a flétnu na hudebním gymnáziu. Ve volném čase píše recenze jídel z pražských restaurací.

 

Vyzkoušejte také další sladké dobroty: