Smetanová polévka z medvědího česneku
Zdroj: redakce Prima FRESH
Smetanová polévka z medvědího česneku
Zdroj:
redakce Prima FRESH
Pro milovníky krémových polévek tu máme jednu jarní specialitku. Krásně zelená, s jemnou chutí a něžně česnekovou vůní... Přesně tak chutná polévka z jarní bylinky, kterou si můžete nasbírat v lese.
Postup přípravy
-
Brambory nakrájejte na kostičky a vařte je ve vývaru. Ochuťte solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. Než brambory úplně změknou, přidejte nakrájený medvědí česnek. Nakonec vmíchejte smetanu, nechte krátce provařit a polévku rozmixujte dohladka.
-
Během vaření nakrájejte chleba na kostky a opražte nasucho nebo osmažte na kousku másla. Polévku podávejte s krutony nebo s krajíčkem chleba a ozdobte čerstvými nasekanými listy česneku, případně i česnekovými kvítky.
Smetanová polévka z medvědího česneku
Zdroj: redakce Prima FRESH
Smetanová polévka z medvědího česneku
Zdroj:
redakce Prima FRESH