redakce Prima FRESH

Smetanová polévka z medvědího česneku

Moje hodnocení
5x

Pro milovníky krémových polévek tu máme jednu jarní specialitku. Krásně zelená, s jemnou chutí a něžně česnekovou vůní... Přesně tak chutná polévka z jarní bylinky, kterou si můžete nasbírat v lese.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájejte na kostičky a vařte je ve vývaru. Ochuťte solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. Než brambory úplně změknou, přidejte nakrájený medvědí česnek. Nakonec vmíchejte smetanu, nechte krátce provařit a polévku rozmixujte dohladka.
  2. Během vaření nakrájejte chleba na kostky a opražte nasucho nebo osmažte na kousku másla. Polévku podávejte s krutony nebo s krajíčkem chleba a ozdobte čerstvými nasekanými listy česneku, případně i česnekovými kvítky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty