Suroviny
- hladká mouka 160 g
- máslo (vychlazené) 80 g
- vejce 1 ks
- voda 30 ml
- sůl 1 lžička
Náplň
- tučný tvaroh 250 g
- gouda 50 g
- vejce 1 ks (část žloutku na okraje galetky)
- sůl 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Nejprve si do mísy vložte mouku, máslo, vejce, vodu a sůl.
- Z ingrediencí vypracujte pružné těsto. Doporučuji s těstem pracovat rychle, aby máslo moc nepovolilo.
- Těsto by mělo být pružné, nelepivé. Lehce si pomoučete vál a vyválejte tenkou placku o tloušťce cca 2 milimetry.
- Placku přeneste na plech vystlaný pečicím papírem.
- Krém: Do nádoby vložte tvaroh, vejce (ze kterého odeberte část žloutku, který použijte na potření okraje těsta), nastrouhaný sýr a sůl. Vyšlehejte.
- Krém rozetřete na vyválenou placku, nechte ale cca 4 cm nepotřené okraje.
- Dokončení: Dýni rozkrájejte na opravdu tenké plátky, a to z toho důvodu, aby při pečení změkla.
- Plátky poklaďte rovnoměrně na krém, přehněte okraje a potřete je žloutkem.
- Slaninu pokrájejte na tenké proužky a posypte je na galetku.
- Na závěr můžete přidat trochu chilli. Rozpalte troubu na 170 °C a pečte 30 minut.
Slaná galetka s dýní hokaido a slaninou 2 Zdroj: Smoothcooking.cz