Slaná galetka s dýní hokaido a slaninou

Moje hodnocení
3x

Možná je znáte především se sladkou náplní, ale galetkám sluší i slané kombinace. Třeba taková podzimní dýně s křupavou slaninou? Naprosto neodolatelná!

8 porcí
60 minut

Suroviny

Náplň

  • plnotučný tvaroh 250 g
  • gouda 50 g
  • sůl (vejce) 1 ks (část žloutku na okraje galetky)
  • vejce (sůl) 1/2 lžičky

Dokončení

Postup přípravy

  1. Nejprve si do mísy vložte mouku, máslo, vejce, vodu a sůl.
  2. Z ingrediencí vypracujte pružné těsto. Doporučuji s těstem pracovat rychle, aby máslo moc nepovolilo.
  3. Těsto by mělo být pružné, nelepivé. Lehce si pomoučete vál a vyválejte tenkou placku o tloušťce cca 2 milimetry.
  4. Placku přeneste na plech vystlaný pečicím papírem.
  5. Krém: Do nádoby vložte tvaroh, vejce (ze kterého odeberte část žloutku, který použijte na potření okraje těsta), nastrouhaný sýr a sůl. Vyšlehejte.
  6. Krém rozetřete na vyválenou placku, nechte ale cca 4 cm nepotřené okraje.
  7. Dokončení: Dýni rozkrájejte na opravdu tenké plátky, a to z toho důvodu, aby při pečení změkla.
  8. Plátky poklaďte rovnoměrně na krém, přehněte okraje a potřete je žloutkem.
  9. Slaninu pokrájejte na tenké proužky a posypte je na galetku.
  10. Na závěr můžete přidat trochu chilli. Rozpalte troubu na 170 °C a pečte 30 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smoothcooking.cz


Přečtěte si také

Recepty