Slaná galetka s dýní hokaido a slaninou
Zdroj: Smoothcooking.cz
Slaná galetka s dýní hokaido a slaninou
Zdroj:
Smoothcooking.cz
Postup přípravy
-
Nejprve si do mísy vložte mouku, máslo, vejce, vodu a sůl.
-
Z ingrediencí vypracujte pružné těsto. Doporučuji s těstem pracovat rychle, aby máslo moc nepovolilo.
-
Těsto by mělo být pružné, nelepivé. Lehce si pomoučete vál a vyválejte tenkou placku o tloušťce cca 2 milimetry.
-
Placku přeneste na plech vystlaný pečicím papírem.
-
Krém: Do nádoby vložte tvaroh, vejce (ze kterého odeberte část žloutku, který použijte na potření okraje těsta), nastrouhaný sýr a sůl. Vyšlehejte.
-
Krém rozetřete na vyválenou placku, nechte ale cca 4 cm nepotřené okraje.
-
Dokončení: Dýni rozkrájejte na opravdu tenké plátky, a to z toho důvodu, aby při pečení změkla.
-
Plátky poklaďte rovnoměrně na krém, přehněte okraje a potřete je žloutkem.
-
Slaninu pokrájejte na tenké proužky a posypte je na galetku.
-
Na závěr můžete přidat trochu chilli. Rozpalte troubu na 170 °C a pečte 30 minut.
Slaná galetka s dýní hokaido a slaninou 2
Zdroj: Smoothcooking.cz
Slaná galetka s dýní hokaido a slaninou 2
Zdroj:
Smoothcooking.cz