reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Slaná bábovka z mletého masa plněná vejci
Autor: archiv Hotel DUO Slaná bábovka z mletého masa plněná vejci

Slaná bábovka z mletého masa plněná vejci

Hodnoceno: 3x
Vyzkoušejte efektní způsob, jak připravit oblíbenou sekanou. Upečte ji v bábovkové formě, obalte ji do plátků slaniny a naplňte ji natvrdo uvařenými vejci. Ideální jídlo nejen na Velikonoce, a protože chutná moc dobře i studená, můžete si tuhle sekanou zabalit s sebou na výlet nebo do krabičky do práce.
do 2 hodin
8 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. 7 vajec uvařte natvrdo  8–10 minut, pak je zprudka zchlaďte a studené oloupejte.
  2. Mleté maso promíchejte se zbylými 3 vejci, solí, pepřem, strouhankou, hořčicí a rajským protlakem.
  3. Do směsi přidejte oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pažitku a petrželku, dochuťte špetkou muškátového květu a vše důkladně promíchejte.
  4. Formu na bábovku vymažte máslem a vyložte plátky slaniny.
  5. Formu vyplňte polovinou masové směsi, povrch rovnoměrně poklaďte natvrdo uvařenými celými vejci a nakonec formu dorovnejte zbytkem mletého masa.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 60 minut, pak bábovku otočte dnem vzhůru, postavte na plech a pečte ještě dalších 40 minut.
  7. Na plátky nakrájenou slanou bábovku podávejte jak teplou, tak i studenou, buď s různě upravenými bramborami, nebo čerstvým chlebem a sladkokyselou okurkou.

O tento recept s nápadem, jak zužitkovat vejce natvrdo z velikonoční koledy, se s námi podělil šéfkuchař pražského hotelu Duo Radek Pálka.

reklama

Související témata: mleté maso , vejce , vejce natvrdo , Velikonoce , sekaná , Hlavní jídla