Jedná se o nejoblíbenější pečivo ve Švédsku, kde se nazývá Kanellbular. Často se podává s fondánovou polevou, ale můžete ji vynechat a nakonec ho jen výrazně pomazat máslem tak, aby se dostalo až do středu.
12 porcí
120 minut
Suroviny
Vejce
1 ks
Cukr
80 g
Máslo
80 g
Citron
1 ks
vanilkový lusk
1 ks
hladká mouka
450 g
instantní droždí
7 g
plnotučné mléko
260 ml
Náplň
změklé máslo
100 g
Cukr
110 g
mletá skořice
1 lžička
Dokončení
rozpuštěné máslo na potření
Postup přípravy
V kuchyňském robotu našlehejte vejce a nejdříve přidejte veškeré mokré suroviny, tedy rozpuštěné máslo a teplé mléko. Následně přidejte prosátou mouku, cukr, zrníčka z vanilkového lusku, kůru z jednoho citronu a instantní droždí. Vše vypracujte v hladké těsto. Dle potřeby můžete přidat ještě trochu mouky.
Těsto nechte 70 až 90 minut vykynout na teplém místě a mezitím promíchejte cukr se skořicí na náplň.
Vykynuté těsto rozválejte do pravidelného obdélníku, pomažte změklým máslem a posypejte skořicovým cukrem. Těsto srolujte a ostrým nožem nakrájejte na pravidelné kusy přibližně 3 cm široké. Přendejte na plech s pečicím papírem a nechte ještě 40 minut nakynout.
Pečte na 170 °C přibližně 20 až 30 minut. Po vyjmutí z trouby potřete šneky rozehřátým máslem. Podávejte teplé s hrnkem mléka.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.