Najděte si recept
Na co máte chuť?

Skořicoví šneci
Jedná se o nejoblíbenější pečivo ve Švédsku, kde se nazývá Kanellbular. Často se podává s fondánovou polevou, ale můžete ji vynechat a nakonec ho jen výrazně pomazat máslem tak, aby se dostalo až do středu.
nad 2 hodiny
12 ks porcí
Suroviny (12 ks porcí)
- Vejce 1 ks
- Cukr 80 g
- Máslo 80 g
- Citron 1 ks
- vanilkový lusk 1 ks
- hladká mouka 450 g
- instantní droždí 7 g
- plnotučné mléko 260 ml
Náplň:
- změklé máslo 100 g
- Cukr 110 g
- mletá skořice 1 lžička
Dokončení:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V kuchyňském robotu našlehejte vejce a nejdříve přidejte veškeré mokré suroviny, tedy rozpuštěné máslo a teplé mléko. Následně přidejte prosátou mouku, cukr, zrníčka z vanilkového lusku, kůru z jednoho citronu a instantní droždí. Vše vypracujte v hladké těsto. Dle potřeby můžete přidat ještě trochu mouky.
- Těsto nechte 70 až 90 minut vykynout na teplém místě a mezitím promíchejte cukr se skořicí na náplň.
- Vykynuté těsto rozválejte do pravidelného obdélníku, pomažte změklým máslem a posypejte skořicovým cukrem. Těsto srolujte a ostrým nožem nakrájejte na pravidelné kusy přibližně 3 cm široké. Přendejte na plech s pečicím papírem a nechte ještě 40 minut nakynout.
- Pečte na 170 °C přibližně 20 až 30 minut. Po vyjmutí z trouby potřete šneky rozehřátým máslem. Podávejte teplé s hrnkem mléka.
Skořicoví šneci; foto: Denis Henry foodblog
Denis Henry aneb Kulinární cesta za velkým snem
Denis Henry je foodblog, který píše a provozuje Ondřej Mikoláš, jehož snem je vydat vlastní kuchařku. I to je jeden z důvodů, proč také vznikl tento blog.
Na blogu DenisHenry.cz se snaží dělat recepty tak, jak si myslí, že by mohly být nejlepší a zároveň se snaží zachovat jejich originalitu. Líbí se mu jídla s příběhem, čehož si můžete všimnout i v některých receptech, jako je například Milánské risotto, Caesar salát nebo Tarte Tatin.