Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát z čerstvého špenátu s jahodami a ředkvičkami
Suroviny (4 porce)
- špenátové listy 3 hrnky
- polníček 1 velká hrst
- ředkvičky 5 ks
- jarní cibulka
- Citron 1/2 ks
- olivový olej na pokapání
- velké jahody 5 ks
- mandle, nakrájené na plátky 1/4 hrnku
Postup
- Operte špenátové listy spolu s polníčkem a osušte je papírovou utěrkou. Nakrájejte ředkvičky na půlměsíčky, cibulku na jemná kolečka a jahody na půlky nebo na čtvrtiny.
- Špenátové listy smíchejte v míse s nakrájenými ředkvičkami a cibulkou. Vše pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec vmíchejte jahody. Salát podávejte posypaný mandlemi.
- Prima tip: Originální alternativou citronu do salátu je mandarinka.
Gurmet – Vaše škola vaření
Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!
V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).