Suroviny
- quinoa 200 g
- zeleninový vývar 500 ml
- okurka (omytá, pokrájená na půlkolečka) 1/2
- avokádo (zralé) 2 ks
- cherry rajčata (přepůlená) 250 g
- zelené olivy (vypeckované a přepůlené) 70 g
- olivový olej 5 lžic
- citronová šťáva 2 lžíce
- chilli papričky (jemně nasekaná) 1 ks
- petrželová nať (jemně nasekaná) 1 lžíce
- černý pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Quinou propláchněte v horké vodě a 10–15 minut povařte v zeleninovém vývaru. Nakonec nechte okapat v sítku a vystydnout.
- Avokáda oloupejte a nakrájejte na kostičky, přidejte nakrájenou okurku. Cherry rajčátka nakrájejte na půlky. Olivy nasekejte také na půlky. Zeleninu dejte do mísy, přidejte quinou a vše smíchejte.
- Z oleje, citronové šťávy, chilli, petrželové natě, soli a pepře připravte zálivku. Zálivkou přelijte salát a dobře promíchejte.
- Nechte v lednici vychladit a podávejte.
Chcete vědět o quinoe víc? Přečtěte si článek, kde zjistíte všechny její výhody!
Foto: www.michalsajmir.com