Rychlý limetový koláč
Zdroj: Citrony a limety
Rychlý limetový koláč
Zdroj:
Citrony a limety
Pokud milujete lehounké citronové koláče s krémem, limetový si vás okamžitě podmaní svojí vůní, barvou i chutí. A pokud milujete vtipné korpusy z drcených sušenek, tak typické pro geniální americké cheesecake, stejně jako další zkratky zrychlující zdlouhavé postupy, pak už vůbec není co řešit.
Postup přípravy
-
Sušenky podrťte najemno (buď v robotu nebo je dejte do plastového sáčku a přejeďte několikrát válečkem). Máslo rozehřejte v pánvi, vsypte drcené sušenky, promíchejte a směs rovnoměrně rozprostřete do koláčové formy s odnímatelným dnem na dno a stěny, zlehka přitlačte a vložte takto připravenou formu na 30 minut do lednice.
-
Troubu předehřejte na 160 °C a odpočinutý korpus pečte 12 minut lehce dozlatova. Vyjměte a nechte zchladnout na mřížce.
-
Žloutky prošlehejte ve velké míse. Za stálého míchání k nim přilijte kondenzované mléko, zlehka osolte a přidejte strouhanou limetovou kůru a čerstvě vymačkanou šťávu. Promíchejte, vlijte na vychladlý korpus a pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 20 minut.
-
Upečený koláč vyjměte, zakryjte alobalem, nechte zchladnout a uložte alespoň na 4 hodiny do lednice.
-
Před podáváním ušlehejte smetanu na šlehačku, ozdobte jí koláč a postrouhněte limetovou kůrou.
Rychlý limetový koláč
Zdroj: Citrony a limety
Rychlý limetový koláč
Zdroj:
Citrony a limety
Svěží recepty z citronů a limetek najdete v aktuálním jarním čísle časopisu Prima FRESH: