návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Rychlý limetový koláč

Hodnoceno: 0x
6–8 porcí
do 2 hodin
Rychlý limetový koláč
Autor: Citrony a limety Rychlý limetový koláč
Pokud milujete lehounké citronové koláče s krémem, limetový si vás okamžitě podmaní svojí vůní, barvou i chutí. A pokud milujete vtipné korpusy z drcených sušenek, tak typické pro geniální americké cheesecake, stejně jako další zkratky zrychlující zdlouhavé postupy, pak už vůbec není co řešit.

Postup

  1. Sušenky podrťte najemno (buď v robotu nebo je dejte do plastového sáčku a přejeďte několikrát válečkem). Máslo rozehřejte v pánvi, vsypte drcené sušenky, promíchejte a směs rovnoměrně rozprostřete do koláčové formy s odnímatelným dnem na dno a stěny, zlehka přitlačte a vložte takto připravenou formu na 30 minut do lednice. 
  2. Troubu předehřejte na 160 °C a odpočinutý korpus pečte 12 minut lehce dozlatova. Vyjměte a nechte zchladnout na mřížce. 
  3. Žloutky prošlehejte ve velké míse. Za stálého míchání k nim přilijte kondenzované mléko, zlehka osolte a přidejte strouhanou limetovou kůru a čerstvě vymačkanou šťávu. Promíchejte, vlijte na vychladlý korpus a pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 20 minut. 
  4. Upečený koláč vyjměte, zakryjte alobalem, nechte zchladnout a uložte alespoň na 4 hodiny do lednice. 
  5. Před podáváním ušlehejte smetanu na šlehačku, ozdobte jí koláč a postrouhněte limetovou kůrou. 
Rychlý limetový koláč
Autor: Citrony a limety Rychlý limetový koláč

Svěží recepty z citronů a limetek najdete v aktuálním jarním čísle časopisu Prima FRESH: 

Jarní číslo časopisu Prima FRESH

Jaro je tady! Užijte si ho s čerstvými recepty v novém čísle časopisu Prima FRESH

Citrony a limety
Ursula Ferrigno

Podtitulek 75 chutných způsobů, jak si užít vaření z citrusů napovídá, jak dokážou tyhle plody oživit a ozvláštnit mořské plody, těstoviny a samozřejmě dezerty. Ano, všichni je známe, ale často si jejich skvělou šťávu vymačkáváme jen do čaje. Velká škoda. Autorka vtipně využívá rozdílů v chuti a vůni příbuzných plodů a páruje je s dalšími surovinami přesně tak, jak je potřeba, v celé řadě zajímavých receptů. S těmihle svěžími nápady získá vaše vaření opravdu šťávu, plus se toho o těchto plodech leccos dovíte.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: Sladké