Suroviny
- cibule 1 ks
- bobkový list 2 ks
- bazalka (lístky čerstvé ) 1 hrst
- extra virgin olivový olej
- cukr 1 lžíce
- rajčatové pyré (Mutti Passata) 700 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- parmazán 50 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Další recepty z konzervovaných rajčat najdete v tomto speciálu:
Postup přípravy
- Nakrájejte najemno cibuli a lehce ji osmažte na olivovém oleji, dokud nezíská nazlátlou barvu.
- Přidejte bobkové listy, nasekanou bazalku, cukr a vše zalijte rajčatovým pyré Mutti Passata.
- Vařte při mírné teplotě po dobu 10 minut.
- V průběhu vaření lehce ohřejte smetanu ke šlehání, jemně osolte, opepřete.
- Polévku propasírujte a přidejte k ní připravenou smetanu.
- Podávejte pokrm horký. Můžete jej doladit opečenými krutony.
- Pomyslnou třešničku na dortu polévce dodáte, pokud ji posypete parmazánem.
PRIMA TIP: Mutti Passata rajčatové pyré dodá chuť Itálie
Základem perfektní rajčatové polévky je kvalitní rajčatové pyré. To by mělo být vyvážené, ale přesto chutnat jako skutečná rajčata. Jen tak vám usnadní práci, aniž byste ochudili chuťové buňky o požitek z jídla. Proto vám doporučujeme Mutti Passata rajčatové pyré, na jehož kvalitu se můžete vždy spolehnout. Jeho italský výrobce si zakládá na vysoké úrovni ingrediencí stejně jako vy a nikdy nezklame. Inspirujte se dalšími recepty, ve kterých září Mutti Passata rajčatové pyré!
Vyzkoušejte také výbornou polévku z červené čočky s rajčaty podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE