návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Rybízová bublanina

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Rybízová bublanina
Autor: Pěkně vypečený blog Rybízová bublanina
Léto si jistě řada z vás spojuje s čerstvým ovocem a skvělými pečenými moučníky. Bublanina patří mezi známou klasiku (především s třešněmi), ale rybíz funguje stejně dobře! :)

Aby byla bublanina vysoká, použijte na pečení formu o průměru 22 cm (pro nižší doporučujeme formu větší).

Článek

Rybízovo-citrónová buchta Foto:

9 báječných letních receptů z rybízu

Rybíz je výtečné letní ovoce, které je považováno za vitaminovou bombu především kvůli extra vysokému obsahu vitaminu C. A právě jeho příjemná kyselost ho řadí mezi...

Postup

  1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C a připravte si plech nebo zapékací formu, kterou vymažte máslem a vysypte moukou.
  2. Žloutky vyšlehejte s oběma druhy cukru do pěny. Vmíchejte mouku, kterou smíchejte s práškem do pečiva a solí.
  3. Přidejte mléko a olej. Nakonec vyšlehejte bílky do pevného sněhu a vmíchejte je do žloutkové části těsta. Posypte rybízem a pečte 45 minut.

Rybízová bublanina 2 Foto: Rybízová bublanina; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let