Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Roastbeef

4 porce
do 1 hodiny
Roastbeef
Roastbeef Autor: Už dost
Na dobrý roastbeef potřebujete především dobré maso, pokud možno stařené, které se vám odmění neuvěřitelnou šťavnatostí a křehkostí. Nesmíte ho ovšem propéct příliš. K tomu vám pomůže zapichovací teploměr. Pokud máte rádi steaky, tuhle hračičku si domů určitě pořiďte!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Hovězí maso očistěte a vrchní část blány nařežte na kostičky. V pekáčku smíchejte olej s hořčicí a maso v něm marinujte nejméně 24 hodin. Jakmile vyndáte maso z lednice, nechte ho odpočinout, osolte, opepřete a ze všech stran zprudka opečte.
  2. Maso uložte do pekáče a pečte ho v předehřáté troubě při teplotě 150 °C. Střed masa by měl dosáhnout teploty 45–55 °C. Správnou teplotu masa zjistíte pomocí vpichovacího teploměru.
Reklama

Každou středu ve 21.45 na Primě sledujte návrat Zdeňka Pohlreicha do restaurací, kam zavítal s pořadem Ano, šéfe!

Už dost, šéfe!

Už dost, šéfe!

"Vždycky jsem si myslel, že největším uměním je schopnost odejít včas. Pořad Ano, šéfe! asi určitě končí. Rád bych se s vámi podělil o svoje názory na podnikání v gastronomii a vzpomínky na nejlepší i nejhorší situace z natáčení.

V knize najdete nejen fotogarafie a hlášky, ale hlavně mé nejoblíbenější recepty, které vám připomenou, že tohle řemeslo se dá dělat i dobře."

Zdeněk Pohlreich

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama