Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rizoto se zeleninou marinovanou v sójové omáčce

4 porce
do 1 hodiny
Rizoto se zeleninou marinovanou v sójové omáčce
Rizoto se zeleninou marinovanou v sójové omáčce Autor: archiv Kikkoman
Tip na skvělou večeři! Připravte jednoduché parmazánové rizoto v italském stylu a doplňte ho narychlo orestovanou zeleninou. S výběrem zeleniny se nebojte experimentovat. Obdobně lze připravit i kořenovou zeleninu pečením v troubě – je to také vynikajicí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Smíchejte sójovou omáčku, chilli omáčku a citronovou šťávu. Nalijte na cuketu, žampiony a papriky a odložte stranou.
  2. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a obalte v něm rýži. Po chvíli přidejte vývar, pouze tolik, aby byla rýže ponořená, a mírně vařte. Rýži pravidelně míchejte a vždy nechte tekutinu vstřebat, než přilijete další dávku vývaru. Po 25 minutách nebo až bude rýže na skus odstavte pánev z plotýnky a vmíchejte parmazán.
  3. Rozehřejte pánev wok a na lžíci oleje restujte marinovanou zeleninu (bez marinády) přibližně 3 minuty. Poté přidejte zbývající marinádu a restujte další dvě minuty. Do hotové zeleniny vmíchejte rýži a směs naservírujte do misek. Ozdobte listy rukoly.
  4. PRIMA TIP: Na přípravu tohoto rizota je vhodná rýže typu arborio, případně carnaroli, které mají lepší schopnost absorbovat tekutinu a uvolnit škrob a jsou lepkavější než dlouhozrnné varianty.
Reklama

Rizoto se zeleninou marinovanou v sójové omáčce  Foto:

Rizoto se zeleninou marinovanou v sójové omáčce, foto: archiv Kikkoman

Kikkoman - tradiční japonská omáčka

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama