Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Risotto Nero

4 porce
do 1 hodiny
Risotto Nero
Risotto Nero
Černé rizoto? Proč ne. Stačí přidat sépiový inkoust a netradiční variantu rizoto máte na světě.
Reklama

Všechny recepty z 15. dílu s tématem RÝŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. V kastrůlku si rozehřejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Pokrájejte očistěné kalamáry a přidejte je k šalotce. Opepřete, osolte a nechte krátce orestovat, dokud kalamáry nezbělají. Potom přisypte propláchnutou rýži a nechte ji mírně obalit olejem. Zalijte asi 1 dcl bílého vína a poté přidejte pár nakrájených rajčat. Když se víno odpaří, přilijte naběračku teplého zeleninového vývaru. Zmírněte var, přidejte nakrájené bazalkové listy a vmíchejte sépiový inkoust. Průběžně přilévejte další teplý vývar, dokud rýže není “al dente”.
  2. Na pánvičce mezitím zvlášť orestujte tři rozpůlená rajčátka, chapadla kalamár a čerstvé listy oregana. Opepřete a osolte.
  3. Do hotové rýže přimíchejte kousek másla, aby rizoto získalo krémovitou konzistenci. Nandejte na talíř a ozdobte orestovanými rajčaty, kalamáry a oreganem.
Reklama

Risotto Nero Foto:

Risotto Nero Foto:

Risotto Nero

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama