zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Risotto Nero
Risotto Nero

Risotto Nero

Hodnoceno: 0x
Černé rizoto? Proč ne. Stačí přidat sépiový inkoust a netradiční variantu rizoto máte na světě.
do 1 hodiny
4 porce

Všechny recepty z 15. dílu s tématem RÝŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

reklama

Postup

  1. V kastrůlku si rozehřejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Pokrájejte očistěné kalamáry a přidejte je k šalotce. Opepřete, osolte a nechte krátce orestovat, dokud kalamáry nezbělají. Potom přisypte propláchnutou rýži a nechte ji mírně obalit olejem. Zalijte asi 1 dcl bílého vína a poté přidejte pár nakrájených rajčat. Když se víno odpaří, přilijte naběračku teplého zeleninového vývaru. Zmírněte var, přidejte nakrájené bazalkové listy a vmíchejte sépiový inkoust. Průběžně přilévejte další teplý vývar, dokud rýže není “al dente”.
  2. Na pánvičce mezitím zvlášť orestujte tři rozpůlená rajčátka, chapadla kalamár a čerstvé listy oregana. Opepřete a osolte.
  3. Do hotové rýže přimíchejte kousek másla, aby rizoto získalo krémovitou konzistenci. Nandejte na talíř a ozdobte orestovanými rajčaty, kalamáry a oreganem.

Risotto Nero Foto:

Risotto Nero Foto:

Risotto Nero

reklama