návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Restovaný tempeh s pestem z pečeného česneku a mandlí

2 porce
do 30 minut
Restovaný tempeh s pestem z pečeného česneku a mandlí
Restovaný tempeh s pestem z pečeného česneku a mandlí Autor: Lahodně s Ellou a přáteli
Tempeh není sám o sobě nikterak úchvatný, ale když ho orestujete s jarní cibulkou a sójovou omáčkou tamari, namočíte do pesta z pečeného česneku a mandlí a naservírujete společně s miskou hnědé rýže se sezamem, koriandrem a fenyklem chutná vážně skvěle!

Suroviny (2 porce)

Tempeh:

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Česnek a mandle nasypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut. Vyjměte a nechte zchladnout. 
  2. Tempeh nakrájejte na kousky o velikosti sousta a jarní cibulky na tenká kolečka. V pánvi rozehřejte kokosový olej, a až se rozpustí, vsypte cibulky a tempeh, zakápněte octem a omáčkou tamari a restujte na vyšší stupeň 10 minut, až tempeh zhnědne a získá křupavou kůrku. 
  3. Česnek oloupejte nebo ze slupky vymáčkněte dužinu a spolu s mandlemi a zbylými surovinami na pesto rozmixujte dohladka. Podávejte s tempehem a hnědou rýží či quinoou. 

PRIMA TIP: Sójová omáčka tamari je vedlejším produktem při výrobě miso pasty. Oproti ostatním sójovým omáčkám je hustší, tmavší a má výraznější chuť, která je stabilní i při tepelné úpravě. 

Restovaný tempeh s pestem z pečeného česneku a mandlí
Restovaný tempeh s pestem z pečeného česneku a mandlí
Lahodně s Ellou a přáteli

Lahodně s Ellou a přáteli
Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: Malá jídla