Ella Woodward

Restovaný tempeh s pestem z pečeného česneku a mandlí

Moje hodnocení
3x

Tempeh není sám o sobě nikterak úchvatný, ale když ho orestujete s jarní cibulkou a sójovou omáčkou tamari, namočíte do pesta z pečeného česneku a mandlí a naservírujete společně s miskou hnědé rýže se sezamem, koriandrem a fenyklem chutná vážně skvěle!

2 porce
30 minut

Pesto

  • neoloupaný česnek 6 velkých stroužků
  • loupané mandle 100 g
  • čerstvá bazalka 50 g
  • šťáva z 1 velkého citronu
  • olivový olej 10 lžic
  • sůl

Tempeh

  • tempeh 200 g
  • jarní cibulka 2 ks
  • kokosový olej 2 lžičky
  • jablečný ocet 1 lžička
  • sójová omáčka tamari 1 lžička

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Česnek a mandle nasypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut. Vyjměte a nechte zchladnout.
  2. Tempeh nakrájejte na kousky o velikosti sousta a jarní cibulky na tenká kolečka. V pánvi rozehřejte kokosový olej, a až se rozpustí, vsypte cibulky a tempeh, zakápněte octem a omáčkou tamari a restujte na vyšší stupeň 10 minut, až tempeh zhnědne a získá křupavou kůrku.
  3. Česnek oloupejte nebo ze slupky vymáčkněte dužinu a spolu s mandlemi a zbylými surovinami na pesto rozmixujte dohladka. Podávejte s tempehem a hnědou rýží či quinoou.

PRIMA TIP: Sójová omáčka tamari je vedlejším produktem při výrobě miso pasty. Oproti ostatním sójovým omáčkám je hustší, tmavší a má výraznější chuť, která je stabilní i při tepelné úpravě.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ella Woodward

Knihy Omega Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty