Restovaný losos s toskánskou omáčkou
Zdroj: Klára Michalová
Restovaný losos s toskánskou omáčkou
Zdroj:
Klára Michalová
Toskánská omáčka je skvělá k různým druhům masa, ale báječeně jí to sluší i s rybami. Zkuste oblíbeného lososa rychle připraveného na pánvi a doplňte ho smetanovou omáčkou s česnekem, sušenými rajčaty a špenátem.
Postup přípravy
-
Porce lososa omyjte, důkladně osušte a kůži osolte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje. Položte na pánev lososa kůží dolů a restujte asi 4 minuty, až bude kůže opečená dohněda a dokřupava. Osolte i zvrchu a poté rybu obraťte a restujte další 2-3 minuty, až bude propečená, ale stále šťavnatá. Vyndejte z pánve stranou.
-
Pánev vytřete papírovým ubrouskem a dejte na ni lžíci oleje. Přidejte nahrubo nasekaný česnek a sušená rajčata nakrájená na kousky. Krátce restujte a poté podlijte šlehačkou a 50 ml horké vody. Osolte, opepřete a přihoďte špetku oregana. Minutu provařte, pak přidejte najemno nastrouhaný parmazán a nasekaný špenát.
-
Nechte minutu zavadnout, pokud je omáčka moc hustá, můžete přilít trochu horké vody.
-
Jako příloha se hodí drobné těstoviny, např. tarhoňa nebo orzo rýže.
Restovaný losos s toskánskou omáčkou 2
Zdroj: Klára Michalová
Restovaný losos s toskánskou omáčkou 2
Zdroj:
Klára Michalová