zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Restovaný losos s toskánskou omáčkou
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Restovaný losos s toskánskou omáčkou

Restovaný losos s toskánskou omáčkou

Hodnoceno: 3x
Toskánská omáčka je skvělá k různým druhům masa, ale báječeně jí to sluší i s rybami. Zkuste oblíbeného lososa rychle připraveného na pánvi a doplňte ho smetanovou omáčkou s česnekem, sušenými rajčaty a špenátem.
do 30 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Porce lososa omyjte, důkladně osušte a kůži osolte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje. Položte na pánev lososa kůží dolů a restujte asi 4 minuty, až bude kůže opečená dohněda a dokřupava. Osolte i zvrchu a poté rybu obraťte a restujte další 2-3 minuty, až bude propečená, ale stále šťavnatá. Vyndejte z pánve stranou.
  2. Pánev vytřete papírovým ubrouskem a dejte na ni lžíci oleje. Přidejte nahrubo nasekaný česnek a sušená rajčata nakrájená na kousky. Krátce restujte a poté podlijte šlehačkou a 50 ml horké vody. Osolte, opepřete a přihoďte špetku oregana. Minutu provařte, pak přidejte najemno nastrouhaný parmazán a nasekaný špenát.
  3. Nechte minutu zavadnout, pokud je omáčka moc hustá, můžete přilít trochu horké vody.
  4. Jako příloha se hodí drobné těstoviny, např. tarhoňa nebo orzo rýže.
Restovaný losos s toskánskou omáčkou
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Restovaný losos s toskánskou omáčkou

reklama

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))