Restovaný losos s toskánskou omáčkou

Moje hodnocení
5x

Toskánská omáčka je skvělá k různým druhům masa, ale báječeně jí to sluší i s rybami. Zkuste oblíbeného lososa rychle připraveného na pánvi a doplňte ho smetanovou omáčkou s česnekem, sušenými rajčaty a špenátem.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Porce lososa omyjte, důkladně osušte a kůži osolte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje. Položte na pánev lososa kůží dolů a restujte asi 4 minuty, až bude kůže opečená dohněda a dokřupava. Osolte i zvrchu a poté rybu obraťte a restujte další 2-3 minuty, až bude propečená, ale stále šťavnatá. Vyndejte z pánve stranou.
  2. Pánev vytřete papírovým ubrouskem a dejte na ni lžíci oleje. Přidejte nahrubo nasekaný česnek a sušená rajčata nakrájená na kousky. Krátce restujte a poté podlijte šlehačkou a 50 ml horké vody. Osolte, opepřete a přihoďte špetku oregana. Minutu provařte, pak přidejte najemno nastrouhaný parmazán a nasekaný špenát.
  3. Nechte minutu zavadnout, pokud je omáčka moc hustá, můžete přilít trochu horké vody.
  4. Jako příloha se hodí drobné těstoviny, např. tarhoňa nebo orzo rýže.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty