Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Restované ředkvičky s arašídy na asijský způsob

2 porce
do 1 hodiny
Restované ředkvičky s arašídy na asijský způsob
Restované ředkvičky s arašídy na asijský způsob Autor: Petr Klíma
V našich končinách zdobí ředkvičky většinou chleba s máslem, tvarohem nebo pomazánkou, ale v Asii je spíš restují jako součást kari nebo stir-fry. Okořeňte je, prohoďte na oleji a během chvilky máte lehký oběd pro dva nebo ostřejší přílohu k rýži či nudlím.
Reklama

Další veganské recepty z farmářského trhu najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...

Suroviny (2 porce)

Tofu:

Reklama

Postup

  1. Tofu nakrájejte na menší kousky a promíchejte s drceným česnekem, kořením, sójovou omáčkou a 1 lžící olivového oleje. Nechte zhruba půl hodiny marinovat.
  2. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na čtvrtky, bílou část jarních cibulek nakrájejte nahrubo. V pánvi rozehřejte olej, vsypte ředkvičky a nasekané jarní cibulky a opékejte je zhruba 2 minuty. Mezitím oloupejte česnek a nakrájejte ho na plátky, chilli papričku nasekejte nadrobno. Přidejte je s arašídy k ředkvičkám a restujte, až arašídy mírně ztmavnou. Vsypte koření, zalijte sójovou omáčkou, posypte sezamem a duste zhruba 2 minuty.
  3. V jiné pánvi rozehřejte zbylý olej a opečte tofu z každé strany dozlatova.
  4. Zelenou nať jarních cibulek nasekejte nahrubo a posypte jimi restované ředkvičky a tofu. Posypte podle chuti sezamem. Podávejte s rýžovými nudlemi nebo jasmínovou rýží a chilli omáčkou.
Reklama

Restované ředkvičky s arašídy na asijský způsob  Foto: Restované ředkvičky s arašídy na asijský způsob; foto: Petr Klíma

Zeleninová kuchařka Foto:

Seznamte se: PETR KLÍMA

Osm let pracuje jako šéfkuchař dejvické restaurace Country Life, ve které vaří hlavně z farmářské zeleniny. Kromě kvality potravin dbá na jejich čerstvost, ale také lokálnost.

Propojuje kuchyni českou i světovou, kterou poznal při svých cestách po Novém Zélandu, krátké stáži ve Francii a především na britských ostrovech, kde strávil 5 let.

Vymyslel stovky zdravých receptů bez masa a plných zajímavých superpotravin, které můžete ochutnat v restauraci nebo je vyzkoušet díky jeho Zeleninové kuchařce nebo blogu www.greenwayfood.cz, kam většinu jídel i sám fotí.

Kuchařku vydalo nakladatelství Smart Press.


 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama