Tofu
- tofu natural 200 g
- Česnek 1 stroužek
- koření pěti vůní 1 lžička
- kari koření 1 lžička
- Sójová omáčka 4 lžíce
- Olivový olej 3 lžíce
Ředkvičky
- červené ředkvičky 2 svazky
- jarní cibulka 1 svazek
- Olivový olej 2 lžíce
- Česnek 2 stroužky
- Chilli paprička 1 ks
- nesolené arašídy 1 hrst
- koření pěti vůní 1 lžička
- Sójová omáčka 4 lžíce
- sezamová semínka 1 lžíce + k podávání
- rýžové nudle nebo jasmínová rýže k podávání
- omáčka sweet chilli k podávání
Postup přípravy
- Tofu nakrájejte na menší kousky a promíchejte s drceným česnekem, kořením, sójovou omáčkou a 1 lžící olivového oleje. Nechte zhruba půl hodiny marinovat.
- Ředkvičky očistěte a nakrájejte na čtvrtky, bílou část jarních cibulek nakrájejte nahrubo. V pánvi rozehřejte olej, vsypte ředkvičky a nasekané jarní cibulky a opékejte je zhruba 2 minuty. Mezitím oloupejte česnek a nakrájejte ho na plátky, chilli papričku nasekejte nadrobno. Přidejte je s arašídy k ředkvičkám a restujte, až arašídy mírně ztmavnou. Vsypte koření, zalijte sójovou omáčkou, posypte sezamem a duste zhruba 2 minuty.
- V jiné pánvi rozehřejte zbylý olej a opečte tofu z každé strany dozlatova.
- Zelenou nať jarních cibulek nasekejte nahrubo a posypte jimi restované ředkvičky a tofu. Posypte podle chuti sezamem. Podávejte s rýžovými nudlemi nebo jasmínovou rýží a chilli omáčkou.