Najděte si recept
Na co máte chuť?

Raw vanilkový jogurt s ovocem
Další inspiraci můžete najít například v knize Hravě o živé stravě, která je první odbornou publikací v českém jazyce zaměřující se komplexně na vitariánství, veganství a vegetariánství u dětí.
Suroviny (3–4 porce)
- namočené kešu ořechy 1 hrnek
- Voda 3/4 hrnku
- kokosový nektar 2 lžíce
- probiotický prášek nebo vysypaný prášek z tablety 1/2 lžičky
- vanilková esence 1 lžička
- šťáva z 1 citronu nebo 1 limetky
- oblíbené ovoce 1 hrnek
Postup
- Všechny ingredience rozmixujete ve vysokorychlostním mixéru dohladka. Nechte jogurt zhruba 24 hodin zrát při pokojové teplotě a poté uskladněte v chladničce. Ozdobte ovocem a případně doslaďte dle chuti.
- Prima tip: Jogurty můžete připravit také z makadamových nebo vlašských ořechů. Ostatní druhy ořechů je lepší pro krémovější konzistenci smíchat s kešu. V případě alergie na kešu můžete použít mandle.
Raw vanilkový jogurt s ovocem, foto: Hravě o živé stravě
Více podobných receptů najdete v knize Hravě o živé stravě, která je první odbornou publikací v českém jazyce zaměřující se komplexně na vitariánství, veganství a vegetariánství u dětí. Obsahuje přes 60 raw veganských, ale také vegetariánských a vitariánských receptů seřazených podle věku, kdy je vhodné je dětem začít podávat. Autorkou knihy je Eva Hájková, MPH, MBA, maminka dvou dětí a specialistka v preventivní medicíně a výživě.
O autorce
Eva profesně působila v Londýně, kde více než 8 let pracovala pro veřejné zdravotnictví jako konzultantka v preventivní medicíně. V roce 2013 se s celou rodinou přestěhovali do Austrálie, kde momentálně žijí, cestují po světě, věnují se naplno dětem a duchovnímu rozvoji. Eva je propagátorkou nejenom vitariánství, ale i přirozených porodů a čistého způsobu života (bez chemikálií a toxinů). S manželem pořádají holistické ozdravné pobyty v Austrálii, které nabízejí otevřeným lidem zajímajícím se o tento životní styl.