reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Rajčatové rizoto se slaninou
Autor: kuchařka Jednoduchý stůl Rajčatové rizoto se slaninou

Rajčatové rizoto se slaninou

Hodnoceno: 0x
Jakmile jednou zvládnete přípravu rizota, zjistíte, že patří mezi nejsnadnější jídla. A nejen to. Je tu totiž ještě jedno příjemné plus. Při jeho přípravě můžete jednou rukou míchat a druhou držet skleničku vína a přemýšlet o životě.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Článek

20 neodolatelných receptů na rizoto   Foto:

20 neodolatelných receptů na rizoto

Rýže je jedna z nejrozšířenějších plodin na světě. Asijská kuchyně se bez ní neobejde, ale i v Evropě patří mezi tradiční suroviny. Španělská paella a italské krémové...

reklama

Postup

  1. Vývar zahřejte v hrnci k varu, pak ihned stáhněte teplotu na minimum a vařte dál.
  2. Pórek pečlivě omyjte a bílou část nakrájejte na tenká kolečka, zelenou nebudete potřebovat. Česnek nasekejte nadrobno, slaninu nakrájejte na kostičky. Ve velkém hrnci rozpusťte na středním stupni máslo. Přidejte pórek, česnek a slaninu a restujte 5 minut za stálého míchání, dokud pórek nezměkne a nebude průhledný. Vsypte rýži a 1 minutu míchejte, aby se dobře obalila ostatními surovinami.
  3. Nalijte 250 ml teplého vývaru do hrnce s rýží a přidejte protlak a víno. Vařte za stálého míchání při nízké teplotě, dokud se do rýže nevsákne všechna tekutina. Rajčata nakrájejte na kostičky, vsypte k rýži, přilijte 250 ml vývaru a stále míchejte a vařte ještě pár minut. Až se tekutina vsákne, přidejte dalších 250 ml vývaru. Stále míchejte a až se vsákne i poslední dávka vývaru, ochutnejte, zda je rýže uvařená akorát na skus. Pokud je stále tvrdá, přilijte zbývající vývar.
  4. Jemně do rizota zapracujte polovinu množství parmazánu a rozdělte ho do 4 teplých servírovacích misek. Posypte parmazánem, zakápněte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.

Jednoduchý stůl

Jednoduchý stůl Foto:

Svěží a báječné recepty pro každý den

Michele Cranston

Více než sto receptů od rychlých a jednoduchých večeří pro všední den podávaných v obyčejné misce přes rodinná jídla moderního vzhledu až po staré dobré recepty na slavnostní a víkendové pokrmy podávané na jednom velkém talíři pro více lidí dohromady a doplněné o různé přílohy.

Recepty jsou moderní, jednoduché a originální. Na jejich přípravu budete potřebovat pouze dostupné suroviny a přísady, které stačí už jen chytře zkombinovat. Získáte osobité jídlo plné vůní a chutí, které si každý zamiluje. V celé knize najdete spoustu rad a informací, jak nejsnáze dosáhnout správný výsledek – tedy jídlo potěšující všechny smysly.

Vydalo nakladatelství Omega.

reklama

reklama