Quiche ze sladkých brambor se špenátem a slaninou

Moje hodnocení
1x

Nastrouhané sladké brambory tady nahrazují klasické těsto – vznikne šťavnatý a lehký, neobyčejně chutný slaný koláč!

6 porcí
60 minut

Korpus

  • nastrouhané sladké brambory (batáty) 400 g
  • bílek 1 ks
  • hladká mouka 1 lžíce
  • extra panenský olivový olej 2 lžičky
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Náplň

  • anglická slanina 4 plátky
  • jarní cibulky nakrájené na tenké plátky 2 ks
  • baby špenát 2 hrsti
  • vejce 4 ks
  • bílky 3 ks
  • mléko 200 ml
  • nastrouhaný tvrdý sýr typu ementál 1 hrst
  • nastrouhaný čedar 1 hrst
  • sůl

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 210 °C a litinovou pánev nebo formu vymažte olejem. Nastrouhané sladké brambory dejte do mísy s vodou a promíchejte, aby se vyplavil škrob. Pak je sceďte a vymačkejte v utěrce. Vraťte je do mísy a promíchejte s bílkem, moukou, solí a pepřem.
  2. Směs vsypte do pánve a vymačkejte do stejnoměrné vrstvy po dně stěnách. Pečte 20 až 25 minut dozlatova. Vyndejte z trouby a naplňte.
  3. Teplotu trouby snižte na 160 °C. Slaninu nakrájejte na kousky a vsypte je do rozehřáté pánve. Vyškvařte ji a nechte na papírových ubrouscích odsát tuk. Pánev vytřete, ale trochu tuku v ní ponechte. Osmažte na něm cibulky a špenát, až zavadne. Přesuňte ke slanině.
  4. Ze špenátu vymačkejte přebytečnou tekutinu. Ve velké míse promíchejte všechny přísady na náplň, trochu nastrouhaných sýrů nechte stranou. Náplň vlijte do předpečeného korpusu a posypte zbylým sýrem. Vložte do trouby a pečte 35 až 40 minut, až quiche zezlátne. Vyndejte z trouby a nechte před podáváním 5 až 10 minut stát.

PRIMA TIP: Náplň do quiche si můžete připravit den předem a uchovat v ledničce, před použitím ji promíchejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty