Na těsto
- hladká mouka 150 g
 - máslo 75 g
 
Na náplň
- ananas (ve šťávě, kousky) 1 plechovka (425 g)
 - kukuřičný škrob 1 lžíce
 - vejce 2 ks
 - máslo 1 hrudka
 - cukr krupice 125 g
 
Postup přípravy
- Těsto na korpus: Mouku prosijte do mísy a vetřete máslo, potom přidejte 2 lžíce studené vody a vmíchejte ji do těsta. Uhněťte z těsta kouli, pak ji rozválejte na placku a vložte do formy. Dejte na 30 minut vychladit do ledničky.
 - Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Těsto vidličkou propíchejte a potom je vyložte fólií. Pečte 15 minut. Sundejte fólii a pečte dalších 8–10 minut, dokud těsto nezhnědne. Vyndejte z trouby a snižte teplotu na 150 °C, u plynové trouby na stupeň 2.
 - Náplň: Kousky ananasu dejte do hrnce a vařečkou je rozdrťte. Přidejte kukuřičný škrob a 2 lžíce šťávy a vymíchejte kašovitou hmotu. Na mírném ohni přiveďte do varu. Sundejte z ohně a hned vmíchejte žloutky a máslo. Dejte stranou.
 - Sněhová pusinka: Bílky ušlehejte dotuha. Všlehejte polovinu cukru, potom postupně po lžících přidejte zbytek cukru.
 - Náplň nalijte do korpusu ve formě, sněhovou hmotu naneste špachtlí na vršek a pečte 20–25 minut, dokud nebude lehce nahnědlá. Nechte alespoň hodinu vychladnout a podávejte třeba se šlehačkou.