návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pstruh Teriyaki s limetkou

4 porce
do 30 minut
Pstruh Teriyaki s limetkou
Pstruh Teriyaki s limetkou Autor: archiv Kikkoman
Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci sladkovodní ryby a japonské marinády Teriyaki.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Marináda:

Reklama

Postup

  1. Pstruhy opláchněte pod vodou a opatrně osušte kuchyňskou utěrkou. Limetky opláchněte, jednu nakrájejte na plátky, z druhé ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Petrželku opláchněte, lístečky otrhejte a nasekejte.
  2. Na marinádu smíchejte marinádu Teriyaki, šťávu z limetky a řepkový olej.
  3. Pstruhy potřete připravenou směsí zvenku i zevnitř, do každého vložte dva plátky limetky a nasekané petrželky tolik, aby vám zbyla ještě zhruba polovina množství na dip. Takto naplněnou dutinu zajistěte párátky. Grilujte po obou stranách cca 8 až 10 minut.
  4. Na dip promíchejte créme fraîche s kůrou z limetky, zbylou nasekanou petrželkou a marinádou Teriyaki.
  5. PRIMA TIP: K pstruhům se hodí na grilu připravované brambory v alobalu.
Reklama

Pstruh Teriyaki s limetkou  Foto:

Pstruh Teriyaki s limetkou, foto: archiv Kikkoman

Kikkoman - tradiční japonská omáčka

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama