Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pšeničná placka s brynzou
Suroviny (3 porce)
- hladká mouka 350 g
- sušené kvasnice 7 g
- sůl 7 g
- vlažná voda 210 ml
- slunečnicový olej 2 lžíce
- brynza 180 g
- 33% smetana 3 lžíce
- slanina 200 g
- červená cibule 1 ks
- čerstvý kopr
Postup
- Do kuchyňského robotu vložte všechny ingredience na těsto a hákem na hnětení vytvořte hladké těsto.
- Hotové těsto přikryjte utěrkou a při pokojové teplotě nechte kynout 30 minut.
- Troubu rozehřejte na 230°C, program horkovzduch.
- Plech vyložený pečicím papírem nechte v troubě, aby byl rozpálený.
- Těsto rozdělte na 3 kusy a na pomoučněném vále vyválejte na tenký plát.
- Brynzu smíchejte se smetanou a připravené těsto jí pomažte. Slaninu a cibuli nakrájejte na plátky a rozložte na těsto.
- Přidejte pár snítků kopru. Takto připravené vložte na rozehřátý plech s pečícím papírem a pečte cca 10 minut.
- Po vytažení z trouby rozkrájejte a ihned podávejte.
Kitchen story
… aneb manželé v kuchyni!
Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…
Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.