návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pšeničná placka s brynzou

Hodnoceno: 0x
3 porce
do 1 hodiny
Pšeničná placka s brynzou
Autor: Kitchen Story Pšeničná placka s brynzou
Brynza a slanina, typické suroviny slovenské kuchyně. Není tedy divu, že si z takových chuťovek vytvoříte specialitu, na kterou nikdy nezapomenete.

Suroviny (3 porce)

Postup

  1. Do kuchyňského robotu vložte všechny ingredience na těsto a hákem na hnětení vytvořte hladké těsto.
  2. Hotové těsto přikryjte utěrkou a při pokojové teplotě nechte kynout 30 minut.
  3. Troubu rozehřejte na 230°C, program horkovzduch.
  4. Plech vyložený pečicím papírem nechte v troubě, aby byl rozpálený.
  5. Těsto rozdělte na 3 kusy a na pomoučněném vále vyválejte na tenký plát.
  6. Brynzu smíchejte se smetanou a připravené těsto jí pomažte. Slaninu a cibuli nakrájejte na plátky a rozložte na těsto.
  7. Přidejte pár snítků kopru. Takto připravené vložte na rozehřátý plech s pečícím papírem a pečte cca 10 minut.
  8. Po vytažení z trouby rozkrájejte a ihned podávejte.

Kitchen story
Marika a Jiří Kučovi

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.

Související témata: Hlavní jídla