Suroviny
- hladká mouka 350 g
- kvasnice (sušené ) 7 g
- voda (vlažná ) 210 ml
- slunečnicový olej 2 lžíce
- brynza 180 g
- smetana (33% ) 3 lžíce
- slanina 200 g
- červená cibule 1 ks
- kopr (čerstvý )
- sůl 7 g
Postup přípravy
- Do kuchyňského robotu vložte všechny ingredience na těsto a hákem na hnětení vytvořte hladké těsto.
- Hotové těsto přikryjte utěrkou a při pokojové teplotě nechte kynout 30 minut.
- Troubu rozehřejte na 230°C, program horkovzduch.
- Plech vyložený pečicím papírem nechte v troubě, aby byl rozpálený.
- Těsto rozdělte na 3 kusy a na pomoučněném vále vyválejte na tenký plát.
- Brynzu smíchejte se smetanou a připravené těsto jí pomažte. Slaninu a cibuli nakrájejte na plátky a rozložte na těsto.
- Přidejte pár snítků kopru. Takto připravené vložte na rozehřátý plech s pečícím papírem a pečte cca 10 minut.
- Po vytažení z trouby rozkrájejte a ihned podávejte.