návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Portobello s petrželovou ricottou a sýrem Halloumi

2 porce
do 1,5 hodiny
Portobello s petrželovou ricottou a sýrem halloumi
Autor: Coolinářka Portobello s petrželovou ricottou a sýrem halloumi
Sýr Halloumi v žampionech a k tomu ještě s ricottou? Neuvěřitelně dobrá kombinace! Takovou večeři si rád připraví i leckterý milovník masa!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejprve si připravte petrželovou ricottu. Čerstvé lístky plocholisté petržele nasekejte nadrobno a přidejte k nim dvě lžíce olivového oleje, špetku soli a jemně nasekaný česnek.
  2. S ním opatrně, stačí opravdu polovina stroužku jen na ovonění. Toto pesto nechte asi hodinu odpočívat, aby se v oleji uvolnila chuť a vůně petrželových lístků. Pak ho zamíchejte do ricotty společně s vaječným žloutkem.
  3. Halloumi nakrájejte na asi půlcentimetrové plátky, které z obou stran opečte na pánvi s kapkou olivového oleje dozlatova. Pak je nakrájejte na kostičky. Z klobouků žampionů portobello opatrně vyřízněte nožku, aby se daly pohodlně naplnit sýrovou směsí.
  4. Naplněné houby poklaďte kostičkami halloumi, posypte slunečnicovými semínky a v pekáčku lehce pokapejte olivovým olejem. Vše dejte zapéct společně s osolenými cherry rajčátky asi na 15–20 minut při 180 °C, dokud sýrová směs neztuhne. Podávejte s opečenými toasty nebo bagetkou.
Reklama

Portobello s petrželovou ricottou a sýrem halloumi 2 Foto:

Portobello s petrželovou ricottou a sýrem halloumi, foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama