Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně
Hovězí maso se díky pomalému pečení rozplývá na jazyku a vy můžete na tento oběd směle pozvat i tchyni. Ostudu si určitě neuděláte, za to vám ručíme!
nad 2 hodiny
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- hovězí kýta 2 kg
- Sádlo 2 lžíce
- Cibule 2 ks
- Česnek 2 stroužky
- červené suché víno 250 ml
- Sůl
- Pepř
- Tymián
- hovězí vývar
- jarní mrkev 4 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V litinovém hrnci rozpalte sádlo a osolené a opepřené maso nechte ze všech stran zatáhnout. Přidejte pokrájený česnek, cibuli a tymián, podlijte vínem a vývarem a vložte do trouby předem vyhřáté na 150 °C a zvolna pečte zhruba 4 hodiny.
- Na závěr pečení přidejte mrkve a pečte do změknutí. Kdo chce, může zahustit oříškem másla s hladkou moukou. Podávejte s bramborovou kaší.
Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně, foto: Kitchen and the City
Představujeme Kitchen and the City!
Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.
Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.
Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.
Foto portrétu: Benedikt Renč