návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně

4–6 porce
nad 2 hodiny
Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně
Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně Autor: Kitchen and the City
Hovězí maso se díky pomalému pečení rozplývá na jazyku a vy můžete na tento oběd směle pozvat i tchyni. Ostudu si určitě neuděláte, za to vám ručíme!
Reklama

Suroviny (4–6 porce)

Reklama

Postup

  1. V litinovém hrnci rozpalte sádlo a osolené a opepřené maso nechte ze všech stran zatáhnout. Přidejte pokrájený česnek, cibuli a tymián, podlijte vínem a vývarem a vložte do trouby předem vyhřáté na 150 °C a zvolna pečte zhruba 4 hodiny.
  2. Na závěr pečení přidejte mrkve a pečte do změknutí. Kdo chce, může zahustit oříškem másla s hladkou moukou. Podávejte s bramborovou kaší.
Reklama

Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně  Foto:

Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně, foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto: Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama