Najděte si recept
Na co máte chuť?

Polévka z pečené brokolice a fenyklu
Suroviny (4 porce)
- menší brokolice 1 ks
- střední fenykl 1 ks
- Česnek 3 stroužky
- čerstvý špenát 1 velká hrst
- zeleninový vývar nebo voda 1 litr
- Olivový olej
- šťáva z 1/2 citronu
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
K servírování:
Postup
- Brokolici s fenyklem nakrájejte na menší kousky a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Přidejte stroužky česneku i se slupkou, to aby se nezačal hned připalovat. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Takhle je všechno připravené, aby mohlo jít společně do trouby. Alespoň na 15 minut na 200 °C, dokud nezačne zelenina lehce zlátnout – tím dostanetedo polévky výraznější chuť.
- Jakmile budete mít zeleninu lehce opečenou, dejte ji všechnu do hrnce společně s čerstvým špenátem a zeleninovým vývarem. Opečený česnek vymáčkněte ze slupky a přidejte k zelenině. Nechte chvíli vařit, ale jen tak, aby se polévka prohřála. Čím déle se bude zelenina vařit, tím bude ztrácet barvu a vitamíny. Chcete přece krásnou zelenou polévku, ne? Nakonec polévku nezapomeňte dochutit solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Dýňová semínka krátce opražte na pánvi, ať jsou krásně křupavá. Teď už je vše připravené, abyste mohli polévku doladit na talíři. Kapka smetany, nať z fenyklu, dýňová semínka a lehké pohlazení olivovým olejem.
Polévka z pečené brokolice a fenyklu Foto: KitchenStory.cz
KITCHEN STORY
… aneb manželé v kuchyni!
Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.
Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.